Målare Göteborg - tips och råd

När bör man ta hjälp av en målare i Göteborg, när kan man måla på egen hand och hur ska man tänka när man exempelvis har tänkt sig att måla om hemma? Vi tänkte här nedan ge några enkla råd vad gäller måleri och målare i Göteborg och vi gör detta genom att rada upp några punkter - enligt följande:

  • Ta hjälp med fasadmålning. Om man ska säga en sak där man definitivt bör ta hjälp av en målare i Göteborg så är det fasadmålning. Det handlar inte bara om skönhet - där handlar det även om skydd. Ser man till hållbarhet och livslängd så kan det skilja ett tiotal år mellan ett jobb utfört av en målare i Göteborg och en lekman. Dessutom så kan målaren ordna med att utrustning också. Att hyra exempelvis ställningar är ett måste.
  • Måla som en målare. Om du exempelvis tänkt dig att måla en vägg inomhus så måste den ytan först förberedas. Vilket kan innebära att du måste riva bort tapet, bredspackla eller skrapa bort eventuella ojämnheter. Du ska även exempelvis slipa, tvätta och grundmåla. Man kan säga att detta är det som avgör det färdiga resultatet och det som du ska lägga störst fokus på.
  • Hitta rätt målare. Det finns - tyvärr - skillnader mellan olika målare också. Vårt råd är att du tar dig tid att undersöka detta. Ta in offerter, kolla referenser, se över med Skatteverket och Kronofogden och se till att exempelvis kolla upp yrkesbevis innan du går vidare. Det krävs lite jobb, men det är värt det i det långa loppet.
  • Material och färg. Du kan spara mycket pengar på att köpa in exempelvis färg och annat material - tapet, exempelvis - via den målare du väljer. Dessa har ofta fina rabatter hos sina leverantörer och det handlar då dessutom om riktig kvalitet. Där finns en ekonomisk fördel som, tillsammans med Rot-avdraget, gör att en målare i Göteborg definitivt bör övervägas. 

Hör av dig enkelt till en duktig målare via denna hemsida: målarengöteborg.nu

4 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.