Kungligt bra snickare i Ockelbo har koll på byggnadsvård

Snickare i Ockelbo vet vad man får göra och inte med en hälsingegård. Anlita en snickare med kunskap om lokala traditioner, så blir resultatet kungligt bra.

För bara ett par decennier sedan var den lilla orten Ockelbo i Gävleborgs län en plats som inte särskilt många svenskar visste om fanns. I alla fall inte om de inte var särdeles intresserade av geografi. Detta kom dock att ändras rejält när kronprinsessan Victoria hittade sitt livs stora kärlek Daniel, som var uppväxt i just Ockelbo.

Till yrket var Daniel personlig tränare när han träffade kronprinsessan, och det var också i det sammanhanget som de träffades. Daniel levererade kungligt på gymmet, minst sagt. Och mindre understår inte någon från Ockelbo! I den här kommunen är det hög kvalitet som gäller. Inte minst på snickerier.

Snickare bör vara erfarna och ha kunskaper om Ockelbos historia

En erfaren snickerifirma i Ockelbo har sannolikt en stadig grund i en lång tradition av lokalt snickeri och hantverk. I trakterna kring Hälsingland och Gästrikland (dit Ockelbo hör) har snickarglädjen stått högt i tak under många hundra år. Invånarna i trakten brukar generellt vara mycket stolta över sina äldre trähus, och tar byggnadsvård på stort allvar.

Anlitar du en bra snickare från Ockelbo kan du alltså känna dig säker på att du inte kommer göra några renoveringsmissar med din nyinköpta hälsingegård. Detta är annars en reell risk om du inte anlitar en snickare med kunskaper om lokal hantverkshistoria. Vissa saker gör man bara inte med en hälsingegård. På den punkten finns lika strikta regler som i det kungliga protokoll Daniel från Ockelbo behöver förhålla sig till sedan han blev prins Daniel.

27 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.