Källarrenovering i Stockholm – vad ska man tänka på?

Är det något speciellt man ska tänka på vid en källarrenovering i Stockholm? Hur skiljer sig en källarrenovering från en renovering av andra våningar i huset?

När man talar om en källare är det ett begrepp som kan vara ganska förvirrande. En källare är ett våningsplan som finns under markytan. Men det är inte alltid så att hela källaren är under markytan, utan det kan vara en del av källaren som tittar upp ovanför mark.

När man bygger hus ser man alltid till att ha en bit av huset ovanför mark, och grunden blir partiet mellan marken och huset. Så är det inte när det gäller en källare, vilket är en grund med inredning. Därför sätter en källarrenovering i Stockholm lite högre och annorlunda krav än en renovering av något annat våningsplan i huset gör.

Hållbar källarrenovering i Stockholm

En källare är mer utsatt än en grund på ett hus. Det beror på att källaren ska användas, kan man säga, och därför kräver lite mer. Det beror också på att källaren är utsatt för en yttertemperatur och en innertemperatur. När man ska utföra en källarrenovering i Stockholm måste man därför först och främst se till att källaren är ordentligt isolerad på insidan och dränerad på utsidan.

Om man vill kunna använda sin källare får man därför tänka till lite mer vid renovering än vad man behöver för andra våningsplan. Och just dränering samt fuktspärrar är det man måste satsa på först och främst, för att därefter inreda sin källare som man vill.

9 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.