Hyra mark - skaffa mer plats för företaget

Har ditt företag problem med att hitta utrymme? Företag som expanderar kan alltid stöta på patrull i form av att man saknar utrymme och att den tomt som tillhör verksamheten, helt enkelt, är för liten. Det går vare sig att bygga ut eller att använda den för exempelvis uppställning av fordon eller maskiner. Vad göra? Ett gångbart alternativ är att hyra mark externt och genom detta ge sig själv möjligheten att växa mer organiskt.

Att hyra mark har blivit allt vanligare och man ser att allt från åkerier, byggföretag och bilhandlare väljer den lösningen. Den gemensamma nämnaren dem emellan är ganska given: företagen i fråga har ofta dels en stor maskin- och fordonspark och dels också fordon som, var för sig, kräver ett stort utrymme.

Större fordon kräver stort utrymme

Exempelvis en åkare kan sällan ha samtliga fordon stående på den tomt som tillhör verksamheten. Genom att hyra mark så ges man bättre förutsättningar att ställa exempelvis alla lastbilar på rad - och sedan smidigt och enkelt använda dessa när de behövs.

Vad gäller exempelvis bilhandlare så har fler och fler sådana upptäckt fördelarna som finns i att hyra mark och exempelvis ha nya - eller mer svårsålda - bilar på denna yta. Mark som, i det här fallet, handlar om asfalterad sådan där både el, vatten och avlopp finns - och inte sällan även en möjlighet att tanka fordonen på.

Säkerhet - en extremt viktig fråga

Nyckelordet vad gäller extern hyra av mark är ganska givet sett till de branscher vi ovan gått igenom: säkerhet. Hur mycket kostar en bil, hur mycket kostar en lastbil, hur mycket kostar en traktor och de maskiner som används av byggföretag? Det handlar om enorma summor och det handlar dessutom om saker som är relativt enkla att sälja vidare på den svarta marknaden.

Det absolut viktigaste råd vi kan ge dig som söker mark att hyra är att fokusera på säkerheten. Det ska finnas CCTV, det ska finnas larm, det ska finnas grindar och stabila staket och det ska finnas ett vaktbolag som patrullerar enligt givna rutter. Finns detta, ja då är det verkligen ingen dum idé att hyra mark externt.

2 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.