Hur skaffar man nya fönster i Stockholm?

Ska du välja nya fönster? Det kan vara en bra idé att googla "fönster Stockholm" om man vill få förslag av Googles sökmotor om vilka fönsterleverantörer som det finns just i Stockholm. När man väl har fått några bra förslag är det bara att besöka dem som har fysiska butiker och prata fönster med dem, eller besöka dera hemsida om de har försäljning via e-handel.

Så vilka funktioner som kan finnas på de olika fönster, är viktiga? Vad är det som man önskar sig när man ska byta fönster? Här finns många olika aspekter att ta i beaktande. Vi tar upp några av dessa här.

Väl isolerade fönster

Har man en egen villa, är det oftast uppvärmningen som kostar mest. Om det bara är möjligt bör man välja fönster som är väl isolerade och som effektivt kan stänga ute kylan och stänga inne värmen. Genom att få fönster som har en mycket bra isolering, så kan man till och med sänka uppvärmningskostnaderna för sin villa. Och lyckas fönster med en sådan sak, är det bra för villaägaren.

Nästan självtvättande fönster

Är det inte uppvärmningskostnaderna som är prioriteringen kan man vilja välja nästan självtvättande fönster. Den som är traditionen trogen, tvättar fönster inför julen, påsken, midsommar och byter gardiner samtidigt. Alla andra, när de inte längre ser ut genom fönstret. Men många tycker att det finns roligare saker att göra än att tvätta fönster. Skaffar man sig nästan självtvättande fönster – med en hinna på utsidan av fönster som gör att smutsen inte så lätt fastnar där och när det sedan regnar, ramlar smutsen lätt av –så slipper man tvätta fönster så ofta. Det kan vara roligare att ägna sin tid åt annat.

Inbrottsskyddade fönster

Bor man i ett utsatt område (villaområden i förorterna brukar vara extra utsatta) där var och varannat hus får ovälkomna besök av tjuvar, kan man vilja skaffa sig fönster som är så att säga omöjliga att ta sig in genom. De går nämligen inte sönder, även om man försöker krossa dem med tillhygge. Fönster har då en extra laminathinna, som håller ihop fönsterglaset, som är av plast och inte krossas som annat glas. Det gör det omöjligt för tjuven att få in en hand, eller fot och ta sig genom fönstret in i bostaden. Dessa fönster är ett mycket effektivt skydd mot inbrottstjuvar och mycket omtyckta just i områden där inbrott är vanliga. Den som är extra orolig kan även skaffa sig skottsäkra fönster, men de kan vara ganska resurskrävande. Lycka till med fönstervalet!

24 Nov 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.