Hur man snyggar till sitt golv

Om man har tänkt slipa om golvet så finns det många sätt man kan göra det på och ännu fler efterbehandlingar. Här kommer några förslag och tips på hur man kan slipa om golvet och få en vacker yta.

Idag finns det många typer av golv på marknaden som går att slipa om flera gånger. En del ända upp till åtta eller fler gånger. Det gör att golvet blir mer tåligt men även att man kan förändra sitt golv lika många gånger som det kan slipas. Varje gång kan man välja en ny ytbehandling och få ett nytt resultat. Behandlingarna kan ändra färgen eller nyansen på golvet. Någon gång kanske man väljer ett trägolv som är såpat, med en vit nyans som resultat. En annan gång kanske man väljer att måla golvet i svarta och vita rutor, som ett restauranggolv.

Reparera och stärka

Det spelar ingen roll om man vill förbättra sitt golv på grund av slitage och skador eller om man vill förnya det för att man vill ha en ny ytbehandling. Vilket skälet än är så behöver man börja med en golvslipning i Danderyd, eller på andra orter. På det sättet får man en ren och jämn yta som man kan behandla med precis det man vill. Idag kan man dessutom göra hela åtgärden utan att behöva täcka in hela hemmet med plast för att skydda mot dammet. Med dagens golvdammsugare kan man välja en slipmaskin som samlar upp dammet under tiden golvet slipas.

7 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.