Hjulet som bär vikten

Smidig, stark och rörlig. Är det en beskrivning av dig eller ett bärhjul? Kanske båda? I vissa situationer behöver du smidigheten av ett hjul och styrkan av något som kan bära upp en hög vikt.

Vad händer om du bär något mycket tungt? Antingen står du helt still, och då kan man jämföra dig med en lagerhylla. Kanske inte så charmigt men ändå. Eller så går du med vikten, och då kan man jämföra det du gör med det som ett bärhjul gör. Det är nämligen något som både kan röra sig och hålla uppe en stor vikt på en och samma gång. Låter väl som en bra uppfinning, eller hur?

Men kanske är det något som du aldrig träffar på, kanske du tror. Då kan det vara så att du träffar på det varje dag, men inte vet om det. För bärhjul finns i många fordon, även bilar, där det är ett hjul som hjälper till att hålla bilens vikt uppe, samtidigt som det är ett hjul som hjälper till att få bilens hjul att snurra. Annars blir du stillastående, och det kanske inte är meningen med din bil.

Inom industri och byggnation

Bärhjulet är som sagt något som återfinns i fordon, och då även i andra typer av fordon och maskiner som används inom industri, byggplatser och annat. Kapaciteten av hjulet går att justera så att du kan bära mycket höga vikter och få en mycket god effekt av det du behöver hjulet till.

16 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.