Hitta rätt företag för ditt fönsterbyte

En fönsterbyte kan vara nödvändigt att genomföra för dig som husägare.

I synnerhet om du:

A) har äldre fönster som du inte underhållit enligt konstens alla regler

B) har problem med drag inomhus 

C) anser att den kostnad du lägger på uppvärmning och energi är för hög.

Den senare punkten är ofta det avgörande argumentet till varför man väljer att genomföra ett fönsterbyte på sitt hus. Initialt så kostar det pengar - men man får hela tiden tillbaka det man lagt ut i form av en lägre kostnad för energi och uppvärmning. 

“ Ett äldre fönster saknar samma isolerande egenskaper som moderna fönster har. Dessutom så påverkar ett otätt fönster energiförbrukningen - kall luft kommer in i huset, varm luft släpps ut. Du höjer värmen till ingen nytta “

Har man tagit beslutet om att byta fönster så har man också tagit ett stort steg mot en bättre, mer behaglig inomhusmiljö. men, man har också gjort en investering. Nya fönster börjar löna sig från dag ett - de släpper inte ut varm luft inifrån huset och de håller kall luft stången. Det syns direkt på räkningen du betalar. 

Dock finns det även några andra frågor som man som husägare bör ha svar på. En av de viktigaste handlar om vilket företag som ska utföra jobbet. Här tycker vi att man bör lägga ner ganska mycket tid på att hitta rätt. 

Så avgör du om företaget håller måttet

Det finns väldigt många företag som erbjuder ett fönsterbyte. Det gör att valet blir svårare. Visst, konkurrensen dem emellan gör att du har några fördelar också - du kan ta in fler offerter, du kan ställa dessa mot varandra och du kan förhandla. 

Men det får aldrig gå ut över kvaliteten på jobbet. Även ett nytt, modernt fönster måste monteras på rätt sätt för att förhindra energiförlusterna. Annars fyller det egentligen ingen större funktion - mer än att det är vackert. Hur ska du då hitta rätt företag för ditt fönsterbyte. Du ska se över vilka tidigare jobb som företaget i fråga gjort. 

“ Att ringa tidigare kunder är viktigare idag än någonsin. Detta oavsett bransch. Då det kommer till ett fönsterbyte så bör du dessutom försöka hitta referenser vars hus påminner om ditt eget. Varje hus är unikt och det gör monteringen av nya fönster speciell “ 

Bäst att ta referenser

Referenser är det bästa sättet att särskilja ett pålitligt företag mot ett mindre pålitligt sådant. Se till att få nummer och se till att ringa några tidigare kunder för att höra hur de upplevt jobbet och om de är nöjda med resultatet. Då det kommer till ett fönsterbyte och företag inom detta område så kan det även vara en god idé att se om referenserna ifråga har hus som liknar ditt. 

Varje hus skiljer sig från varandra och det gör att monteringen av fönster måste ske utifrån husets speciella förutsättningar. Erfarenhet och gedigen kunskap är ett måste. Det är en stor skillnad mellan att byta fönster på ett sutteränghus och en nyckelfärdig enplansvilla. Läs här om du vill veta mer om fönsterbyte.

20 Jan 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.