Har du bygglovsritningar?

Visste du att du alltid behöver bygglovsritningar så snart som du behöver ansöka om bygglov av din kommun? Ska du bygga nytt eller vill göra en ombyggnad, då behöver du en bygglovsritning. Med en bra bygglovsritning blir det så mycket lättare att få igenom en bygglovsansökan och ju bättre bygglovsritningen är, desto lättare kommer att du att få genom ditt bygglov. Så då är den som ska rita bygglovsritningen en viktig person. Se till så du får tag i den som är bäst.

Det finns arkitekter som ju ägnar sig åt denna typ av ritningar, förut om att rita själva huset som ska byggas eller som ska byggas om. Man kanske kan googla "bygglovsritningar Stockholm" så man får tag i de bästa arkitekterna som kan rita sådana bygglovsritningar. Välj de arkitekter som har längst erfarenhet och som har de mest framgångsrika bygglovsritningarna som kan tänkas på marknaden.

Viktiga kriterier när man ska välja arkitekt

  1. Kunskap och erfarenhet. Det är för det första viktigt att de är utbildade och har den rätta kunskapen som krävs när det kommer till material och vad som fungerar och inte gör det. Sedan krävs det erfarenhet hos arkitekterna så att de vet vad som fungerar, vilka detaljer som ska med i en bygglovsritning. Det är viktigt att de vet sådant, då man som kund, inte gör så många nybyggen eller ombyggnationer i sitt liv.
  2. Pålitliga och noggranna. Det är också viktigt att arkitekten är pålitlig och finns till hands när man behöver en duktig arkitekt och som kan svara på frågor som man kanske har under arbetets gång. Sedan bör de även vara noggranna just med detaljerna så att de blir de rätta.
  3. Snabba och punktliga. De bör inte ta alltför lång tid på sig, utan bör vara klara när de säger att du ska vara klara med sin uppgift. Ibland kanske man inte har tid att vänta, utan behöver arkitekter som kan utföra sina tjänster i tid.

En bygglovsritning ska innehålla ganska många detaljer; både sådana som berättar om hur huset ska stå i förhållande till andra intilliggande byggnader, till vägar i närheten, till tomtgränsen och även hur husets fasad ska se ut. De önskar sig oftast detaljer om hur taket ska luta, hur huset ska se ut i genomskärning, och hur resten av marken ser ut och hur huset ska finnas i förhållande till den. Det kan vara krångligt men därför finns det arkitekter som kan hjälpa en med allt sådant. Läs mer här.

24 Jan 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.