Håltagning på stenhus i Örebro

Stenhus i Örebro är hus med stor stabilitet och hållbarhet. Men ibland behövs det en håltagning för att kunna utföra en rördragning eller byten av fönster.

När ett hus byggs i Örebro så finns det alltid goda intentioner att få ett hus som passar fastighetsägaren och förmodligen tänker husägaren ganska långt fram i framtiden när det gäller planlösning, fönster, dörrar, rördragningar och uterum. Men med tiden kan det vara behov och önskemål som ändras. Eller så byter huset ägare och därmed uppkommer det önskemål om vissa förändringar.

Om det behövs större hål till fönster och dörrar, eller hål till någon typ av rördragning, så går det ändå att lösa. Fastän det är ett stenhus. Det du då gör är att anlita en firma som arbetar med håltagning. En åtgärd där man med hjälp av borr och såg kan kapa bort mindre eller större stycken i betong och sten.

Proffs inom håltagning

Det finns troligen många olika sätt att ta till för att få ett hål i ett stenhus. Men för att få en kontrollerad håltagning är det klokt att anlita ett företag som arbetar inom området. Med en enkel sökning via internet går det att hitta företag inom håltagning i Örebro som har allt som krävs inom kunskap och utrustning.

Men för att en håltagare ska kunna utföra sitt jobb på ett korrekt sätt så krävs det en hel del planering från husägaren. Och kanske även från en arkitekt, konstruktör och bygglovsenhet. Sedan sätter bara fantasin gränser.

Läs mer kring håltagning, gå till denna sida: håltagningörebro.se

5 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.