Gör slag i saken – byt fönster

Att byta fönster är ett stort och dyrt projekt. Men till slut kan det ändå bli nödvändigt. Nya fönster ger lägre energiförbrukning och kräver mindre underhåll.

Kent hade dragit på det länge. Det var en stor investering och mycket pengar som skulle ut, det kunde man inte sticka under stol med. Men å andra sidan så behövdes det verkligen göras förr eller senare (snarast förr om han skulle vara ärlig). Och det skulle bespara honom mycket underhållsarbete, förutom den energibesparing det skulle ge.

Det senare var nog det som avgjorde det hela till slut. Elpriserna sköt i höjden och läget på energimarknaden var väldigt instabilt. Det var hög tid att göra slag i saken. Han skulle genast beställa nya fönster. De gamla var alldeles för dåligt isolerade och var riktiga energitjuvar.

Fönster med kort leveranstid

Alltså kollade han på nätet efter nya fönster. Utbudet var stort och det fanns väldigt många leverantörer. Till slut fastnade han i alla fall för en firma som lovade korta leveranstider. Nu när han hade bestämt sig var det lika bra att få det gjort så snabbt som möjligt, att “riva av plåstret” med ett enda snabbt ryck.

Det var inga problem att beställa, när han hade gjort sig omaket att mäta de befintliga fönstren. Som tur var så var de av standardmått så det behövdes åtminstone inte någon specialbeställning. Han blev lovad leverans inom tre veckor. Nu behövde han bara hitta en hantverkare som kunde sätta in de nya fönstren också.

21 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.