Gör något åt det gamla badrummet

Är du trött på det gamla badrummet? Se till att göra något åt det. Så du får det sär snygga och moderna badrummet som du drömmer om. Byt ut delar av badrummet eller gör en komplett badrumsrenovering. Det finns mycket man kan göra för att fräscha upp ett badrum.

Gör om i badrummet

Varför inte sälja det gamla badkaret och köpa en modern och snygg duschkabin eller ett nytt härligt badkar med jacuzzi? Har det gamla kaklet blivit slitet eller är du bara trött på utseendet? Kakel och klinkers var modernt när det sattes in, men är nu hopplöst gammalmodigt. Passa på att byta ut toaletten och handfatet för att få ett helt nytt utseende. 

Är det ett gammalt badrum kanske man ska byta ut vattenledningarna också. Många äldre badrum har dåligt med förvaring. Numera finns det massor med snygga och praktiska lösningar för att hålla ordning i badrummet. Det är också en god idé att se över ventilationen. Dålig ventilation i badrummet är en vanlig orsak till fuktskador som kan ställa till mycket problem.

Anlita en hantverkare för renoveringen

En badrumsrenovering är en invecklad historia och det är mycket man ska ha i åtanke. Det är inget för den invigde att ge sig på. Man måste vara våtrumsbehörig för att försäkringsbolagen ska godkänna arbetet. Leta upp seriösa hantverkare och be om offerter och jämför dessa. Kontrollera att företaget har alla nödvändiga behörigheter och certifikat.

Sök gärna efter recensioner på internet för att se vad kunderna tycker om företaget. En erfaren och kunnig hantverkare delar gärna med sig av sina tips och råd gällande badrum. Tillsammans kan man planera hur man ska renovera just ditt badrum. Tillsammans går man igenom processens steg för steg för att möta dina behov och önskningar.

För privatpersoner kan man få ett betydligt billigare pris med hjälp av RUT-avdraget. Det ger personer över 18 år 30 % avdrag på arbetskostnaden när man anlitar hantverkare för till exempel badrumsrenoveringar. Detta är dras direkt på fakturan efter slutfört arbete. 

Badrummet är ett viktigt rum

Alla människor tillbringar mycket tid ett badrum. Familjens alla medlemmar har olika behov och det är viktigt att det är ett rum som man trivs i. Detska vara funktionellt och mysigt. Det är också viktigt att ha en bra ventilation. Öppna fönster och vädra så ofta som möjligt för att det inte ska vara för varmt och fuktigt. Det motverkar också problem med fukt.

17 Apr 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.