Gör balkongen fin

Har du en balkong med fin utsikt, till exempel över Stockholm? Att inte ta tillvara på den för att verkligen kunna njuta av utsikten över Stockholm kan nästan betraktas som slöseri. Givetvis måste det inte vara just en utsikt över Stockholm, det kan lika gärna vara över vattnet, ett fint skogsparti eller någon annan stad.

Har man en fin utsikt och vill kunna vara på balkongen mycket gör man rätt i att ta hand om den på ett bra sätt samt piffa upp den. Om du gärna vill göra det, men kanske har brist på inspiration, kan förhoppningsvis den här texten hjälpa dig med det.

1.    Var måttlig

Det är lätt att vilja mycket – ja, nästan för mycket ibland. Har man höga förväntningar på hur balkongen ska se ut är det dock bra att hålla det måttligt och välja kvalitet framför kvantitet. Ha gärna bra möbler, prylar och växter – men inte för mycket och i olika teman, färger och med olika mönster. Har du för mycket saker kan balkongen kännas lite trångt. Ibland kan man behöva välja bort för att vinna utrymme, helt enkelt. Fundera på vad det är du verkligen behöver och ta bort allting som inte hör dit.

2.    Balkongrenovering

En balkongrenovering är inte bara bra för att piffa upp den från utsidan – utan den blir också bättre för dem som faktiskt använder den. En balkongrenovering görs kanske bäst med hjälp av entreprenör om man inte redan har goda förkunskaper.

En balkongrenovering gör dock inte bara skillnad ur en estetisk synvinkel. Det är också viktigt för balkongens säkerhet och livslängd. Öppna balkonger utsätts för hårt slitage med tiden.

3.    Ha rätt golv

Det här kan med fördel kombineras med en balkongrenovering. Att ha rätt golv på balkongen är viktigt. Vissa väljer att endast lägga en snygg matta på balkongen, men det går att göra mer än så. Till exempel kan du belägga golvet med trätall, sen eller konstgräs. Konstgräs är ett mycket trevligt men något ovanligt val i förhållande till trätall eller att bara lägga en matta på golvet. Många har redan balkonger med trä, men i större städer på lägenhetshus, till exempel i Stockholm, är det vanligt att golvet är av betong.

4.    Ha ett tema

Om du ska göra en balkongrenovering är det bra att tänka över detta samtidigt. Försök att ha ett tema, precis som om du skulle inreda ett vanligt rum i hemmet. Det här är avgörande för att få en fin och harmonisk balkong att vara på. Gå på en viss färg eller en stil du tycker om.

15 Nov 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.