Golvslipning Stockholm - vanliga frågor

Funderar du på att lägga in ett nytt golv i Stockholm? Att golvet spelar en stor roll i hur en bostad upplevs och vilken känsla man får är ingen hemlighet. Nya golv kan skapa en helt ny atmosfär och ta inredningen till en ny nivå. Men, nya golv behöver inte vara synonymt med en tung investering. I de flesta fall kan en golvslipning i Stockholm skapa illusionen av helt nya golv - men där kostnaden blir avsevärt mycket lägre.

Golv som är nötta, repiga och slitna går att rädda: det handlar om det översta lagret och under finns en skönhet som är redo att träda fram igen. Innan du fattar beslutet om att köpa nya golv så bör du utreda möjligheterna i att slipa golvet. Här ska vi gå igenom några vanliga frågor - och svara på dessa - för att ge dig lite mer kött på benen i hur du ska tänka.

Fråga: Ska jag slipa golven på egen hand?

Svar: En golvslipning i Stockholm bör ske av proffs. Som lekman så är marginalerna för ett misslyckande lite för stora och därigenom så blottar man sig också för högre kostnader. Slipmaskiner är långt ifrån enkla att hantera och det krävs träning och erfarenhet för att lära sig att slipa jämnt och för att kunna avgöra hur pass mycket man kan slipa bort.

Fråga: Kan jag använda Rot-avdraget för en golvslipning?

Svar: Jajamen! Du som privatperson kan anlita en firma för din golvslipning och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Tänk på att säkerställa att du är berättigad - och att företaget är registrerat för F-skatt. Ett samtal till Skatteverket ger dig svar om båda dessa spörsmål.

Fråga: Hur hittar jag rätt företag för golvslipning i Stockholm?

Svar: Du ska ta in så många offerter du kan och ställa dessa mot varandra. Välj bort de dyraste, men även de absolut billigaste. Gå vidare med din undersökning och kontrollera exempelvis garantier, försäkringar, maskiner - nya maskiner ger möjlighet att slipa utan en massa damm! - och referenser. Du ska även kolla upp certifiering innan du bestämmer dig. Tyvärr finns en ganska varierande kvalitet mellan olika utförare och din undersökning kommer att avgöra vilken typ av golvslipning som sker hemma hos dig.

Fråga: Jag vill ändra färg på golvet - kan jag göra det efter en golvslipning?

Svar: En golvslipning ger stora möjligheter att förändra golvets utseende. Genom att välja exempelvis pigmentering så kan du byta färg på golvet. Du kan även addera mer värme genom att välja olja - eller få mer lyster genom att välja lack. Ytbehandlingen är det sista steget och den ska inkluderas i tjänsten. Rådfråga gärna företaget om vilken lösning som rekommenderas dig. Ytbehandlingen handlar även om att ge golvet skydd från vatten, fukt och det övriga slitaget som sker dagligen.

30 Apr 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.