Golvslipning i Stockholm – få det golv du drömmer om

Golvslipning är ett perfekt sätt att få liv i gamla golv, och är även billigare än att lägga nya golv. Du kan antingen göra det själv eller anlita en firma för golvslipning i Stockholm.

Hur golvet ser ut spelar en stor roll för vårt hus, så därför är det viktigt att vi tar hand om våra golv. Genom åren slits golven ut tack vare möbler, barn och djur. Men svaret behöver inte vara att helt byta ut golven, för detta kan vara rätt dyrt att göra. Dessutom förlorar hemmet lite av sin karaktär om man byter ut golven. Det finns istället ett annat alternativ – golvslipning. Du kan då bevara dina golv och även spara pengarna. Golvslipning kommer med många fördelar och det kan även höja fastighetens värde. Finare golv gör den mer attraktiv att köpa.

Hitta rätt hjälp för golvslipning

Du kan göra golvslipningen själv, men det finns mycket att tänka på. Golvslipningen måste bli rätt och blir det fel kan det helt förstöra dina golv. Därför är det bäst att hitta en professionell firma som har de rätta verktygen för att göra detta. I Stockholm finns det många firmor som är specialister på att utföra golvslipning. Du kan hitta firmor för golvslipning i Stockholm på olika sätt. Antingen genom att göra en sökning på “golvslipning i Stockholm” eller genom att fråga runt bland familj och vänner. Be gärna om några offerter från olika firmor. På det sättet kan du hitta den firma som erbjuder det bästa priset för dig. Välj inte enbart den billigaste – du vill att de ska erbjuda en bra kvalitet.

Rot-avdraget gäller för golvslipning

Golvslipning behöver heller inte vara alltför dyrt och är betydligt billigare än att byta ut hela golvet. Om du anlitar en firma som har F-skatt så kommer också rot-avdraget att vara gällande. Det är ett skatteavdrag som gör det enklare för privatpersoner att anlita hjälp i hemmet. Avdraget ligger på trettio procent av kostnaden och det gäller enbart för arbetskostnaden. Så materialkostnaden går det inte att få ett avdrag på. Privatpersoner som äger bostaden kan använda sig av detta, men du måste jobba. Du får detta på din sista räkning, men många firmor räknar in rot-avdraget i sin första offert. Det är också företaget som fixar detta åt dig. Du kan använda rot-avdraget upp till 50 000 kronor per år för renoveringar, ombyggnad och tillbyggen.

30 Jul 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.