Golvslipning av gamla trägolv på Östermalm

Gamla trägolv går att slipa om och de får då samma glans som ett nytt golv. Det finns företag som är specialiserade på renovering och golvslipning på Östermalm.

Har er lägenhet gamla trägolv av original från när huset byggdes? Förr i tiden gjordes golv av det bästa virket. Därför tål de också en hel del och blir inte särskilt lätt repiga. Men slitage och repor kan också ge en fin patina till ett gammalt trägolv.

Men det är viktigt att trägolvets ytbehandling inte är bortnött eftersom den är till för att se till att smuts och fukt inte tränger in i träet och förstör det. När ett trägolv blir slitet och förlorar sin ytbehandling ska man slipa om det och ge det en ny skyddande efterbehandling av exempelvis lack, vax eller olja.

Ett företag specialiserat på golvslipning kan bedöma om golvet går att slipa

Det går nästan inte att skilja ett nyslipat trägolv från ett helt nytt golv. Därför finns det ingen anledning att byta ut trägolv mot nya. Det är bara om de är för tunna och inte längre går att slipa som man måste byta ut dem. Är man osäker på om det går att slipa om golven kan man konsultera ett företag som är specialister på golvslipning på Östermalm.

I samband med att man ber om ett kostnadsförslag brukar de flesta golvslipningsföretag erbjuda ett kostnadsfritt hembesök. Då besiktigas golvet och man får även förslag på passande efterbehandlingar. Därefter får man en offert som man får ta ställning till i lugn och ro.

10 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.