Gör en gärning för träden – gör en golvslipning i din lägenhet på Kungsholmen

Du kanske inte tänker på det, men ditt trägolv på Kungsholmen har faktiskt vuxit i en skog en gång i tiden. Respektera det genom att göra en golvslipning.

Trägolv är gjort av träd. Det är en logik som inte går att ifrågasätta, men det är kanske inte så många som funderar över vad det betyder. Det innebär ju att ditt trägolv en gång i tiden har varit stammar i en skog någonstans. Det är ett levande material som har vuxit.

Träd är inte bara vackra att se på, utan en mycket viktig organism för vår planet. De lagrar koldioxid och renar luften genom att skapa syre. Dessutom utgör träden boplats åt tusentals olika arter och ger mat åt minst lika många djur. Träd är helt enkelt värda allas respekt.

Gör en golvslipning och träden kommer att tacka dig

Det är därför inte bara onödigt att riva ut de gamla trägolven, utan rent ohyfsat mot träden. Ett sätt att respektera den livsviktiga resurs som träd utgör är att istället göra en golvslipning på Kungsholmen när ditt trägolv börjar se slitet ut. De flesta trägolven går faktiskt att slipa flera gånger.

När du gör en golvslipning av ett parkettgolv eller ett massivt trägolv är det som att trädet kommer till liv igen. Du kan se alla ådringar och kvistar, som påminner dig om att det är ett material som lever. Det är värt att bevara ditt gamla golv. Träden kommer att tacka dig. Om du vill läsa mer om golvslipning, klicka här: golvslipningkungsholmen.se

13 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.