Genomför en golvslipning på egen hand

Uppdaterad: 5 januari 2021

Allt fler personer upptäcker glädjande nog fördelarna med att bevara äldre material snarare än att köpa nytt och här får golvet vara den del som i största grad får illustrera det vi menar. För några år sedan så kom det nämligen fram en ny sorts lösning på marknaden; en lösning som i en större utsträckning gjorde det möjligt för privatpersoner att lägga sitt eget golv och där man således kunde spara in pengar på arbetskostnaden för en golvläggare.

Denna innovation kallas för klick-golv och sköljde som en våg över hela Sverige. Det som dock i efterhand visat sig är att dessa sällan höll någon vidare kvalitet och man har sett att de spruckit, att de blivit ojämt slitna samt att bubblor underifrån är vanligt förekommande. De var alltså väldigt billiga att köpa och enkla att lägga in – men detta gick istället ut över kvaliteten och det finns väldigt många hus- och lägenhetsinnehavare som i dagsläget ångrar bittert att de gav sig på detta projekt.

Det som man i dagsläget istället ser är att privatpersoner i större grad reparerar och restaurerar sina befintliga golv och genom att genomföra en golvslipning ser till att åter ge golven den glans och den lyster de en gång hade. Detta sätt är både effektivare, billigare och ger ett bättre resultat än vad dessa klick-golv gör och är av den anledningen således att föredra.

En slipmaskin

Hyr maskiner billigt i Stockholm

För att genomföra en golvslipning på egen hand så krävs det att man har rätt sorts maskiner för ändamålet samt att man även har en viss vana och erfarenhet. För att veta vilken typ av slipmaskin man behöver så är det enklast att rådfråga en professionell golvläggare och allt som oftast så är det också möjligt att hyra maskiner från denna.

Bor man i en större stad så finns det dock även andra möjligheter och om man ser till Stockholm som ett typiskt exempel så går det alldeles utmärkt att där hyra maskiner även från de större byggvaruhusen – Hornbach, Bauhaus och exempelvis K-Rauta – och då kommer man att betala betydligt mindre än vad man gör hos en golvläggare.

Dock – genom att hyra av en större kedja så kan du komma att gå miste om ovärderliga tips rörande denna golvslipning i Stockholm och saknar man den nödvändiga erfarenheten så kan det således ändå vara värt att betala lite extra hos golvläggaren i fråga.

Kontakta en golvläggare i Stockholm

Det absolut bästa om man saknar denna rutin och vana är dock att man helt lejer ut denna golvslipning. Kostnaden är inte alls så hög som man kan tro och dessutom så kan man använda sig av rot-avdraget för ändamålet också. Detta gäller naturligtvis inte bara i Stockholm utan går utmärkt att använda vid en golvslipning även i andra städer.

I valet mellan att lägga in ett klick-golv av dålig kvalitet eller att slipa upp det befintliga golvet så är dock rådet – i nio fall av tio – att man genomför det sistnämnda och detta oavsett om man gör det på egen hand eller tar in professionell hjälp i form av golvläggare.

27 Jan 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.