Gammalt parkettgolv blir som nytt

Man älskar den nya lägenheten men tycker att parkettgolvet är en pinsam detalj. Projektet ligger som nummer ett på att göra-listan. Men vilket golv ska man välja? Det finns så många sorter.

Går man till en affär som säljer golv börjar det nästan att svindla för ögonen och hjärnan jobbar på högvarv. Expediten berättar om de olika materialen. Deras fördelar och nackdelar. Tillslut vet man varken ut eller in. För när det kommer till kritan så handlar allt om vilken smak man har. Det är trots allt en förändring som man ska leva med i lång tid framöver. Därför är det viktigt att beslutet man tar blir rätt och en eget. Här kan priset ha en stor betydelse för vissa medans andra inte ens tittar på prislappen.

Väldigt snyggt och till bra pris

Man känner på materialen och funderar då det plötsligt kommer förbi en hantverkare. Av någon anledning stannar han upp och ett samtal tar sin början. En bit in i konversationen frågar han vilket golv man har nu. Man berättar om det hemska parkettgolvet och man ser hur han lyser upp. ”Parkett” säger han. Menar du att du ska ta bort din parkett? Han börjar förklara.

Några veckor senare står man i sitt vardagsrum och stirrar hänfört. Parkettgolvet blänker vackert där solen tittar in genom fönstret. Bara lite slipning som dessutom inte lämnade en massa damm efter sig. Där ser man vad som kan hända när man gör golvslipning i Stockholm. Och inte blev det dyrt heller. Läs mer om golvslipnig på denna sajt: https://www.golvslipningstockholm.biz/ 

10 Nov 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.