Från renoveringsobjekt till drömhem

Hur många har lekt med tanken att köpa ett gammalt hus för att sedan dag för dag se det perfekta hemmet växa fram? Det som man själv varit med och skapat. En dröm blir sann efter år av längtan.

Det kan hända. Men frågan är om man har alla de kunskaper som krävs för att lyckas. Kanske är det så. Men alla har inte begåvats med den talangen. Eller så finns helt enkelt inte den tiden som behövs. Det betyder dock inte att drömmen måste förbli just en dröm. För det finns hjälp att få. Trots att andra människor gör arbetet så kan man själv vara den som designar och bestämmer hur allt ska se ut både i layout och färger. Så på så sätt så har man ändå skapat sitt eget drömhus.

Inspiration och kunskap

Att hyra in en firma som hjälper till med hela projektet kan faktiskt vara mycket roligare än om man själv skulle hålla på och renovera. Nu har man plötsligt ett team av proffs som kan tala om direkt ifall en idé kommer att fungera eller inte. På så vis slipper man att kasta massor med pengar i sjön för att sedan göra om och göra rätt. Men vilket företag kan göra allt? Finns det ens något sådant?

Klart det gör. Det finns exempelvis rörmokare i Göteborg men även på andra platser som hjälper till med hela projektet. Den kompetensen som inte finns direkt i företaget tar man in från en underleverantör. Så utan att man vet ordet av kan man ha både nytt badrum, ny vattenberedare och värmepump. Kablar dras av skickliga elektriker och andra detaljer i huset tas om hand av kompetenta snickare.

Så himla smidigt

Inte nog med att man kan njuta av andra saker, exempelvis semester, medans allt blir klart därhemma. Allt arbete planeras av företaget där både rörmokare och alla andra entreprenörer samarbetar då de går under samma arbetsgivare. När allt är klart och betalningen ska göras så kommer alla kostnader att hamna på samma faktura så man har en klar överblick över alla kostnader. Är man privatperson kan man dessutom använda sig av ROT-avdraget och dra av upp till 50 000 kr per år och person. Det gör att man antingen får mindre utgifter eller att man investerar dessa kronor i huset. En altan eller en inglasad veranda kan vara ett sätt att skapa ytterligare utrymme.

13 Jul 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.