Fiskbensparkett har många fördelar

Fiskbensparkett har smyckat svenska hem i mer än hundra år och många som idag bygger nytt väljer att lägga parkett i alla husets rum. Detta beror på att fiskbensparkett har många fördelar.

Fiskbensparkett är ett älskat golv med lång historia. Från början lades det endast i mer välbeställda hem då golvet var kostsamt. Men när tekniken utvecklades och det blev enklare att tillverka parkettgolv började man lägga golvet även i medelklasshem. Det fina med fiskbensparkett är att den passar överallt, oavsett arkitektur, design och tidsålder.

Parkettstavarnas storlek går att anpassa till rummets storlek, vilket skapar en fin helhet. Ett massivt parkettgolv av bra kvalitet går dessutom att renovera och slipa många gånger, och det är inte alls ovanligt med hus som har fiskbensparkett som är mer än hundra år gammal. På så vis är fiskbensparkett både ett vackert och prisvärt golv, med lång livslängd och som ofta bidrar till att höja värdet på bostaden.

Anlita en golvläggare som är expert på fiskbensparkett

Fiskbensparkett har många fördelar, men för att få ett riktigt vackert och hållbart golv krävs det en skicklig och erfaren golvläggare som inte slarvar med grundarbetet. Det tar också tid att pussla ihop stavarna som heller inte får läggas för tätt. Träet måste nämligen kunna röra sig på grund av årstidernas växlande temperaturer och luftfuktighet. Vill man lägga in en fiskbensparkett ska man ta in referenser och kostnadsförslag från några olika golvläggare. Bäst är att välja ett företag som har just läggning av fiskbensparkett som specialområde.

12 Feb 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.