Fem saker att tänka på inför en badrumsrenovering

En badrumsrenovering är ett projekt som kommer att påverka livet för alla boende i en lägenhet eller ett hus under en lång tid – så det är viktigt att man gör allt rätt redan från början. Här bjuder vi på fem grundläggande tips för en lyckad badrumsrenovering.

Tänk igenom renoveringen noga

Se till att du redan från början har en tydlig bild hur du vill att ditt badrum ska se ut efter renoveringen. Kolla i kataloger, åk till byggvaruhuset, kolla efter inspiration, kolla in vännernas och grannarnas badrum. Innan allt arbete drar igång är det viktigt att bilden är tydlig i ditt huvud –.allra bäst är det förstås om du har en ritning. Alla detaljer bör finnas med –. inredning, duschkabin, kakel, klinker och färgval. Ta gärna en ordentlig pratstund med din badrumsentreprenör – där kan du få ta del av viktig erfarenhet av vad som fungerar i ett modernt badrum.

Kolla med försäkringsbolaget

När ett badrum ska renoveras är det fördelaktigt att ha ordentligt koll på vilka regler, lagar och certifikat som är viktiga för arbetet. Det är INTE roligt med fuktskador och översvämningar, det vet alla som har fått betala tiotusentals kronor när något har gått riktigt snett i badrummet. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller –.är arbetet utfört på ett inkorrekt sätt eller av en ickecertifierad hantverkare så blir det garanterat svårt att få ut pengar på försäkringen.

Läs allt du kan hitta om badrumsrenoveringar

Lär dig så mycket du kan om allt som har med badrumsrenoveringar – även om det kommer att bli en kunnig och erfaren hantverkare som kommer att göra jobbet i slutändan. Om du är ordentligt påläst så kommer du enklare att kunna identifiera problem under arbetets gång och det är dessutom lättare att ställa krav i såväl offertskedet som under själva arbetet.

Upprätta en budget

Skaffa dig en tydlig prisbild över vad ditt nya badrum kommer att kosta. Räkna med allt i budgeten – pris för kakel. badkar, duschkabin, handfat, toalettstol, eventuell bidé och andra finesser. Detta ger en bra grund för budgeten där du sedan kan lägga på arbetskostnaden. Glöm inte ROT-avdraget, som ofta kan göra denna typ av projekt mycket fördelaktiga för privatpersoner.

Ta in flera olika offerter

Att renovera ett badrum är en ganska kostsam investering och det är viktigt att allt genomförs helt korrekt. Därför är det viktigt att du tar in offerter från flera byggföretag Jämför priser, be dem specificera allt exakt och spela gärna ut dem mot varandra. Som kunnig kund kan du ta makten och kontrollen över ditt badrum – se till att de olika entreprenörerna tävlar mot varandra så kan du få ett riktigt väl utfört arbete till ett kanonpris!

Läs fler tips på https://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/

25 Jun 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.