Få husbesiktning utförd i Stockholm

Ska du sälja eller köpa ett hus är det alltid en bra idé att utföra en husbesiktning i Stockholm, innan några kontrakt skrivs under och affären slutförs.

Hur går man egentligen tillväga för att veta att det där huset man vill köpa är värt vad säljaren begär? Eller för den delen vilket pris som är rimligt när man ska sälja sitt egna hus? Det kan vara lätt hänt att man stirrar sig blind på saker som kvadratmeter och andra egenskaper.

Vad ett hus faktiskt är värt består dock av många fler faktorer än hur pass stort det är eller hur mysig den där eldstaden är. En hel del saker går därutöver inte alltid att se bara med det nakna ögat. Så oavsett om du ska köpa eller sälja en fastighet är det alltid en bra idé att få en professionell husbesiktning utförd.

Vad undersöks i en husbesiktning?

I princip handlar en besiktning om att fastställa vilket skick huset är i. I detta ingår en mängd olika saker, som exempelvis att utföra en fuktmätning för att se om det finns några fuktskador. Även förekomst av mögel och bland annat undersökning av energiförbrukning kan utföras.

Ju mer man vet om en fastighet innan man ska köpa eller sälja den desto bättre. Som köpare kan det innebära att du kan bespara dig besväret med att köpa ett hus som kräver stora renovationer. I de fall där du ska sälja ditt hus kan det istället handla om att du får uppgifter som svart på vitt visar husets värde.

12 Apr 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.