Enkelt bygga hus som byggsats

De flesta har väl lekt med Lego när de var små. Att få bygga ett litet mini-hus med Lego är roligt för alla, till och med för vuxna. Med hjälp av Lego-bitarna kan man bygga sig ett litet hus precis som man önskar sig det hela. Det finns fönster och dörrar med gångjärn i tålig plast för alla som är sugna på att bygga hus i Lego. Det finns till och med gröna plastgranar, och träd för den som vill bygga sig en trädgård till sitt Lego-hus. På liknande sätt kan man faktiskt bygga sig ett nytt byggsats hus i verkligheten, visste du det? De flesta sådan hur är mer kända som modulhus, eller nyckelfärdiga hus.

Så går det till att bygga med byggsats

Det som först behövs (naturligtvis) är en tomt där du får bygga ditt nya hus. Sedan bör du hitta ett byggföretag som säljer hus som man kan bygga som en byggsats. Det innebär att de kommer med de olika delarna av huset och bygger ihop det åt dig på plats. Först ser de till att hitta den bästa platsen på tomten där huset bör stå. Här bör man tänka på de olika sovrummen, och vilka väderstreck som man önskar sig kök och vardagsrum. Var vill man ha trädgården? Hur vill man leva och bo i huset? När man väl vet det, bygger man sedan en husgrund på marken. När husgrunden är klar, drar man in vatten- och avloppsrör. Sedan bygger man med de olika byggsatserna, tills man kan bygga ett tak på hela huset. När fasad, fönster och tak är klara, bygger man inredningen och dra elektricitet till huset.

Bygga själv eller anlita hantverkare

Om man bara kan bygga själv, kan man sänka kostnaderna för bygget. Det kan vara svårt att bygga ihop huset, då man inte känner till de olika delarna, men inredningen kan man gott och väl bygga själv, om man är hantverkskunnig. Det är inte särskilt svårt att bygga en inredning, med väggar av gips, lägga golv med trätiljor eller parkett. Sedan är det bara att måla, spackla och tapetsera väggarna. Fördelen med att bygga ett helt nytt hus är att du kommer inte att behöva underhålla eller renovera huset på många år efter att du har flyttat in i det. Du får flera års frist innan det börjar bli dags att renovera det. Under den tiden kan du bara njuta av att få bo i ett helt nytt hus med nya fräscha material.

14 Jun 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.