En perfekt lagd fiskbensparkett kan hålla i hundra år

För den som ska lägga in nya golv brukar fiskbensparketten stå högst upp på önskelistan. Det är lätt att förstå varför då fiskbensparkett passar lika bra i nya moderna hus som i lite äldre.

Fiskbensparkett är ett av de mest populära golven och har så varit sedan det kom till i slutet av 1800-talet. En klassisk fiskbensparkett görs av massiv ek och är mycket hållbart. Det är inte alls ovanligt med parkettgolv som är över hundra år gamla, men för att en fiskbensparkett ska hålla så länge krävs det också att man sköter om det på bästa sätt. Exempelvis ska man vid rengöring bara använda en lätt fuktad trasa. Det är också viktigt att fiskbensparketten får en skyddande ytbehandling som exempelvis lack eller vax. Med tiden blir alla trägolv slitna men då är det bara att slipa om dem och de ser ut som nya igen.

Förarbetet är avgörande för fiskbensparkett

Att lägga in en fiskbensparkett kräver sin golvläggare. Förarbetet med att skapa ett helt slätt underlag är jätteviktigt för att få till ett perfekt slutresultat. För att få en parkett som både blir riktigt vacker och hållbar gäller det att också använda sig av material av hög kvalitet. Därför ska man vara noga när man väljer golvläggare och inte bara titta på pris utan även på erfarenhet, referenser och kvaliteten på parkettstavarna. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden och på så vis komma ned en hel del i pris. Mer om fiskbensparkett kan du läsa här: läggafiskbensparkett.se

20 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.