En ombyggnation förnöjer!

Det sägs ju att omväxling förnöjer. Och så är det. Är man trött på sin gamla bostad, kan man göra en ombyggnation, som förnöjer och höjer trivseln i den egna bostaden. Är det så att bostaden som man äger, är just i det område som man vill bo i, men behöver fler rum, eller störr yta, kan man göra en ombyggnation som ändrar på bostaden så att den passar bättre för det som ni har behov av. 

De flesta ombyggnationer höjer värdet på huset

Tar man hjälp av till exempel en arkitekt som gör och ritar om huset enligt den ombyggnation som ni önskar kan arkitekten rita på sätt som höjer värdet på huset. Då behöver man inte vara rädd eller orolig för att huset skulle bli svårare att sälja efter en ombyggnation. I så fall vet man att husets värde är intakt, eller till och med höjs med ombyggnationen. Anlitar man rätt byggföretag behöver man inte oroa sig över ombyggnationen. Man får då en proffsig ombyggnation som håller måttet och som man inte behöver skämmas över. Ibland ser man tillbyggnader och ombyggnationer som verkligen ser amatörmässiga ut.

Har man förändringar i familjen kan man behöva anpassa bostaden

Ibland kan man behöva genomföra stora förändringar i hemmet, till exempel montera en hiss i villan, eller avlägsna trappor och steg, eller trösklar så att de som bor i huset, kan röra sig inomhus till exempel med en rullstol. Då bör man avlägsna dessa saker, eller bygga till en hiss, så att inte det ursprungliga utseendet på bostaden förstörs eller blir fult. Man kan göra tillbyggnader och ombyggnationer så att de ser ut att ha varit tänkta där från början.

Vissa vill bygga till en källare – eller safe-room

Det finns en ung kvinna som kallar sig Blondinbella, som har gjort karriär som bloggerska. Hennes kändisskap har tyvärr lett till att hon har en eller flera så kallade "stalkers", som är psykiskt sjuka och vill ta sig in i hennes hem. Hon har ju småbarn och har behövt göra sitt hem säkert med ett "Safe-room". Det är då ett rum som har särskilda väggar i skottsäkert material och som till exempel kan stå emot attentat, och andra hemskheter. Känner man att man har ett liknande behov, går det alldeles utmärkt att bygga ett sådant "Safe-room" så att man alltid kan fly till det, säg ifall något otäckt skulle inträffa.

Vi får ju hoppas att ingen någonsin ska behöva ett sådant "Safe-room" men verkligeheten är nu sådan som den är. I vilket fall vill vi här rekommendera ett byggföretag som kan bygga så sätt som respekterar den ursprungliga konstruktionen och utseendet på din villa.

19 Nov 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.