En fasadrenovering kräver en varsam hand

Ingenting håller för evigt och detta är något som definitivt husägare över hela Sverige kan relatera till. Varje sak och varje detalj kostar pengar att reparera och ersätta och bland det första man får lära sig gällande detta är att hela tiden se till att ha en budget för att klara av de oförutsedda utgifterna. Det vi ska titta lite närmare på här är dock ingen sådan – tvärtom, det är ganska lätt att se då det området behöver renoveras och fräschas upp och därför kan man också som husägare i god tid börja planera för detta projekt.

Vilket område och vilket projekt? Jo, en fasadrenovering och det är något som utan tvekan kostar pengar att genomföra. Dock; det är en absolut nödvändig utgift att göra och rådet vi kan ge här – särskilt vid hus med fasader av puts är följande: se till att anlita hjälp för detta; det tjänar du på i längden.

En viktig sak gällande just en fasadrenovering vid hus med putsad fasad är att välja rätt företag för uppgiften. En fasadrenovering utförd av en sämre firma kan vara direkt förödande och på det stora hela förstöra ditt hus snarare än att dels göra det vackrare och dels mer hållbart. På det stora hela så ska man vid en fasadrenovering av hus med puts försöka bevara snarare än att byta och det är därför vikten av rätt firma blir så påtaglig.

En sämre firma som saknar den nödvändiga erfarenheten ser inte mönstren, de fuskar med analysen av fasaden och de jobbar utan en tanke på att ge huset den fasadrenovering som just det huset i fråga kräver. Det är, trots allt, en stor skillnad på hus och hus, eller hur?

Ring tidigare kunder och säkerställ kvalitet

Dock så finns det en svårighet i att hitta rätt företag – särskilt i Stockholm där det av naturliga skäl finns ett större urval. Här kan man egentligen bara utgå från en enda sak och det finns bara ett tips man kan ge: sök aktivt efter referenser. Menas här, står du inför en fasadrenovering och ska kontakta ett företag i Stockholm så kommer tidigare kunder till denna firma att fungera som din bästa vän. Ring, besök, maila kunderna och be om att få se bilder som företaget själva tagit.

Kort sagt; ta reda på hur ägarna till dessa hus har upplevt servicen och sin fasadrenovering. Har det kommit några problem, är putsen intakt och ser den fortfarande bra ut? Referenser är ett bra sätt att separera de sämre företagen mot de som faktiskt vet hur en fasadrenovering ska genomföras.

Finns det inga nummer att ringa? Välj ett annat företag – ditt hus förtjänar att blir behandlat på bästa möjliga sätt.

Läs mer om fasadrenovering: http://www.fasadrenoveringstockholm.net/.

8 Sep 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.