En byggställning tryggar din målning

En byggställning är nästan ett måste om du ska måla om huset. Åtminstone om det är fler än en våning. Ställningen kan faktiskt vara din livförsäkring.

Ska du måla om huset? Då är det viktigt att tänka igenom vilka saker som du behöver för att kunna genomföra det. Bra redskap som penslar, skrapor och såklart rätt färg i bra kvalitet. Om huset är ganska högt, till exempel om det består av flera våningsplan, finns det ytterligare ett bra ”redskap” att ha. Det är en byggnadsställning.

Med en byggnadsställning kan du utföra måleriarbetet på ett säkert och tryggt sätt. Men varför är det så att byggställningen faktiskt kan fungera som din livförsäkring?

En byggställning räddar dig

Jo, tänk dig själv stå på en stege, en, två eller kanske tre våningar ovanför marken. Du ska balansera med färghinken i ena handen och penseln i andra. Samtidigt ska du försöka utföra snygga och noggranna penseldrag. Lägg till att du ständigt måste klättra ner för att kunna förflytta stegen. Och sedan upp igen.

Att du skulle ramla någon gång under denna svettiga och vingliga process är inte särskilt svårt att föreställa sig. Och ett fall från hög höjd kan vara förödande. Det behöver inte ens vara särskilt högt för att det värsta ska hända. Därför är det en självklarhet att du bör stå på en stadig ställning. Att hyra byggställning är vanligt att göra för denna typ av ändamål och det finns flertalet firmor som tillhandahåller tjänsten. Så det finns inga ursäkter att inte försäkra dig med en ställning!

21 May 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.