Elproblem hemma kräver hjälp av elektriker

Ibland beter sig elen lite konstigt, särskilt om man bor i ett gammalt hus. Då är det inte läge för den som är lekman att börja leta fel och försöka laga. Det kan få nämligen få mindre bra följder.

Det finns vissa saker som man själv kan laga när det kommer till el. Men om man har begränsade kunskaper så är det dumt att chansa. För skulle man göra saker som kräver kompetens kan det stå en dyrt längre fram. Uppstår exempelvis en brand som kräver att man kontaktar försäkringsbolaget så kan det visa sig att försäkringen inte gäller om man själv dragit ledningarna. Vill du trots allt göra en del jobb själv? Läs det finstilta innan så att du vet vad som gäller om olyckan är framme.

Vilka tjänster kräver elektriker?

Alla nya uttag samt de som ska bytas från ojordat till jordat måste göras av en behörig elektriker. Detsamma gäller när man ska göra nyinstallationer av starkström - de får aldrig göras av en obehörig. Man ska även komma ihåg att elektrikerna har olika behörigheter beroende på utbildning.

Många hantverkare kan vara behjälpliga med flera olika tjänster. Därför är det viktigt att man försäkrar sig om att entreprenören man hyr in har de kunskaper som krävs. Då kan man vara säker på att jobbet blir rätt utfört och risken för olyckor minskar. Men skulle olyckan ändå vara framme så kan man vila i tryggheten att de försäkringar man har täcker skadorna som uppstått. Läs mer om hur en elektriker kan hjälpa dig på denna hemsida: https://www.elektrikerstockholm.nu/ 

11 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.