Det finns bryggor i olika former

Det finns flera anledningar till varför många vill ha bryggor exempelvis vid sina lantställen. Bra att dyka från eller bara sitta på och se solen gå ner.

Den nya sommarstugan var allt de någonsin vågat drömma om. En tomt så nära vattnet att de hade en egen strimma som kunde bli en strand. Här skulle de tillbringa sina somrar framöver. Inte ens en utlandsresa kunde slå det här. Barnen gillade också stugan men hade en del önskemål eller krav om man skulle vara helt ärlig.

De ville ha en brygga och givetvis skulle de få det. Pappan Andreas hade ingen aning om hur han skulle fixa det så han gjorde som han brukade, googlade på “beställa bryggor”. Genast fick han en hel radda med företag som kunde erbjuda honom tjänster. Ett av dem fanns på orten så han bestämde sig för att kontakta dem först.

Så många bryggor att välja mellan

En anställd på företaget skulle komma ut till sommarstugan och se vilka bryggor som kunde passa. De kom fram till att de ville ha en fast brygga längs vattnet. Den fasta skulle ligga på stenkistor som var gjorda av glasfiber, ett material som inte bryts ner av naturen och som skulle hålla i många livstider.

Den fasta bryggan skulle vara bred så att bord och några stolar fick plats. Barnens brygga skulle byggas på pålar. Den var inte lika tålig som den fasta. Men stugan låg på en skyddad plats så det var okej. Jobbet beställdes och nu kunde familjen bara vänta på att njuta av långa lata dagar nere vid vattnet.

15 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.