Den viktiga grunden

Har du undrat varför markarbeten tar så lång tid? Det känns som om man gräver och flyttar jord och massor fram och tillbaka. Men så plötsligt är det färdigt och det går att njuta av resultatet.

Det sägs ofta att grunden är det viktigaste. En sanning som gäller inom många områden som makeup, målning, matlagning och markarbeten. Utan en ordentlig grund spelar det ingen roll hur mycket krut du lägger på ytan, för den kommer inte bli hållbar och bra. Det är också därför som markarbeten tar den tid den tar. Och den består av fler olika moment än vad du kanske tror. Vid markarbeten ska marken förberedas på ett sätt som gör att byggnationen står stadigt. Men det finns även fler faktorer och behov som man ska arbeta med.

Ett friskt hus med rätt markarbeten

En korrekt grundläggning och ett bra markarbete ser till att ditt hus mår bra och blir hållbart. Därför ska man med ett markarbete se till att det är ordentligt dränerat under och runt huset. Man gräver även ned alla de rör som krävs för husets funktion. Som avlopp, vatten, el och bredband. Dessutom ska man se till att husgrunden hamnar under markytan. Har man en lutande tomt så brukar man därför se till att huset hamnar en bit ovanför marken med hjälp av en högre grund. Är du noga och skapar alla förutsättningar för ett friskt hus och en frodig trädgård, så har du besparat mycket tandagnisslan i ditt framtida boende. Läs mer om markarbeten på denna hemsida: markarbetegöteborg.se

20 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.