Dags att riva

Behöver du hjälp med att få undan ett gammalt uthus eller kanske hela huset? När ett hus ska rivas behöver man ta in professionell personal till hjälp. Men var ska man vända sig? Läs vidare här.

Det kan vara ganska så kul att riva ned saker faktiskt. Eller att slå sönder någonting som ändå ska rivas. Tapeter till exempel eller kanske en vägg i ett renoveringsprojekt? Men som privatperson varken kan eller får du göra större rivningar på egen hand om du nu inte sitter på erfarenhet och en utbildning inom det specifika området. Det är inte lätt att ge sig på saker utan vare sig erfarenhet eller utbildning. Se därför till att fråga någon som verkligen kan sin sak innan ni startar ett rivningsprojekt. En rivningsfirma till exempel. De kan hjälpa till med både stort såväl som smått när det kommer till rivning av olika slag. Ska ni riva huset och behöver hjälp med detta? Ta då kontakt med en rivningsfirma.

Säkerhet vid rivning

Behöver ni anlita en rivningsfirma i Stockholm till ert hus, så finns det flera sådana i landet att finna, om man bara söker lite på nätet. Just Stockholm är stort och det bör inte vara några svårigheter att finna en firma som kan ta hand om er rivning. För att en rivning ska kunna ske på ett säkert sätt så behöver det finnas både kunskap och erfarenhet, men även planering. En rivningsfirma kan planera hela arbetet från start till slut och utföra uppgiften på ett säkert vis utan att det sker några olyckor på såväl personer som material. Inga personer får vara på platsen som inte måste vara där. De som arbetar behöver dessutom ha lämplig skyddsutrustning på sig under arbetets gång. Det är viktigt att skydda både personer och närliggande miljöer vid ett stort rivningsprojekt.

Planering är a och o

Vid en rivning så planeras arbetet in i minsta detalj. Det måste finnas ett rivningstillstånd och inga ledningar eller avlopp får vara igång på platsen. De som kommer för att riva kan använda sig av antingen stora maskinerier eller mindre verktyg som går att använda för hand. Det beror helt på storleken på det hela som ska rivas. När själva rivningsarbetet startar så demonteras först ytskikten och sedan när det är gjort så kan det stora rivningsarbetet starta. De flesta firmor som arbetar med sådant här arbetar så dammfritt som möjligt. Detta för att skydda närliggande bostäder, lokaler och människor.

17 Sep 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.