Dags att göra om hemma

Med jämna mellanrum känner de flesta av oss att man vill göra om hemma. Antingen är anledningen att det helt enkelt är slitet och föråldrat eller att man vill få till ny och annorlunda känsla hemma. Man kanske har besökt någon grannes eller bekants hem och fått inspiration av deras bostad och tänkt: "så vill jag också ha det hemma!". Men har kanske bläddrat i något magasin eller sökt på internet. Det kan också vara ett nytt skede i livet, ett barn kanske har kommit till världen eller så har de flyttat ut och man vill passa på att förnya hemmet.  

Vad kan man göra då?

Det enkla svaret är att man kan göra allt, och det är endast fantasin och budgeten som sätter gränsen. Inredningen är det första många tänker på. Den gamla tv-soffan kanske har sett sina bästa år och köksbordet och stolarna är hopplöst omoderna. Golven kan man göra mycket med, till exempel slipa om eller skaffa ny parkett eller lägga ett tjusigt stengolv. Eller köpa en vacker matta som lyser upp hela rummet, köpa nya moderna lampor och armaturer som få hemma att lysa på ett helt nytt sätt. Om man tycker köket känns litet och vill få en öppnade känsla kan man slå ut en vägg, kanske mot vardagsrummet, och få en öppen planlösning. Kanske skulle man renoveraa badrummet och sätta in vackert badkar och få ett härligt hemmaspa att mysa i.

Hur ändrar jag känslan hemma?

Är du nöjd med inredning och planlösning i hemmet kanske det är dags att måla om eller tapetsera om rummen för att få en helt ny känsla. Det finns oändliga möjligheter med färger och mönster. Om du bor i hus kanske du skulle måla om fasaden och få kvarterets finaste hus eller varför inte bygga en altan eller anlägga en pool? 

Ta hjälp med målningen

När du bestämt dig för att måla om ett eller flera rum finns det mycket du behöver tänka på. Vilken känsla vill du ha i eummet i fråga? Eftersträvar du lugn eller livfullhet? Ta god tid på dig att få inspiration genom att bläddra i inredningstidningar och söka på internet. Besök en färghandel och fråga deras experter. Kanske vill du ha border och mönster när målningen är färdig. När du bestämt dig för vilka känslor och färger du ska ha återstår själva målningen.

Det är tidskrävande och det kan vara ganska svårt att få ett perfekt resultat om du inte är expert. Det rekommenderas att kontakta en målare som ju är proffs på målning. Med lång erfarenhet och utbildning för ett hundraprocentigt resultat som kommer hålla länge.

 

24 Jan 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.