Cisterner för alla behov

Ordet cistern är latin som betyder kista och var ursprungligen behållare för att samla och bevara regnvatten. Moderna cisterner av stål klarar att innehålla olika sorters vätskor och gas.

Moderna cisterner tillverkas i kolstål, rostfritt stål, syrafast stål eller Duplex-stål. Det gör dem oerhört tåliga och de kan användas till att förvara vätskor som olja, vatten, spolarvätska och frätande ämnen utan att ta skada. Stål är ett material som är lätt att forma, det är starkt men ändå inte tungt. Därför passar olika sorters stål väl till cisterner. Företag som tillverkar olika modeller av cisterner har moderna och välutrustade industrihallar och kan tillverka varianter som tar ett par hundra liter och ända upp till flera tusen kubikmeter.

Välutrustade moderna hallar gör det möjligt att tillverka specialbyggda cisterner

De cisterner man tillverkar kan antingen byggas i verkstaden eller på plats. Allt beroende på de behov som finns. När man tillverkar stora cisterner byggs de i moduler som sedan transporteras och monteras av företaget. Man kan också bygga kringliggande utrustning som rör, gångbryggor och ledare.

När man specialtillverkar cisterner är det en viktig del av processen att gå igenom vilka krav som ställs på produkten. Man kan tillverka liggande, stående, cylindriska och rektangulära cisterner. Allt är beroende på vilken typ av vätska eller ämne som ska förvaras och hur den ska användas.

Företag som tillverkar cisterner följer också upp med service, reparation och underhåll. Det ställs höga krav på driftsäkerhet, hygien och teknik på cisterner och alla produkter är därför certifierade enligt ISO 1090.

20 Feb 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.