Byggstädning i Stockholm är en fråga att ta på allvar

Ser man till frågan om arbetsmiljö så är denna något som många arbetsgivare tar på allvar då man vet att det är något man ansvarar för. Dessutom så vet dessa också att det finns ett stort mervärde i att sköta exempelvis hygienen på en arbetsplats – man vet att man genom utökad städning kan komma att skapa större trivsel och att man med bättre trivsel hos de anställda också kan nå bättre resultat. Dessvärre finns det också arbetsgivare som inte alls tar denna fråga på samma allvar och som ser denna städning som en onödig utgift; en utgift som också blir den första man drar in i syfte att tjäna pengar.

Det här är särskilt vanligt inom yrken där hygienen spelar en mindre roll. Det vill säga – tar man en byggarbetsplats, en fabrik eller en verkstad som exempel så ser man på dessa arbetsplatser så är dessa smutsiga av naturen och en arbetsgivare kan ta detta som ursäkt till att slippa sköta städningen i de gemensamma utrymmen som finns. Här menar vi att man genom detta agerar rent kontraproduktivt och att det nästan är ännu viktigare att exempelvis byggstädning sköts än motsvarande städning på ett kontor. Varför?

Jo, av den enkla anledningen att om man som anställd jobbar på exempelvis en fabrik i Stockholm och hela tiden kommer i kontakt med olja, byggdamm och smuts så krävs det att utrymmet för lunch, utrymmet för omklädning och för den gemensamma fikapausen är ren och detta för att kunna koppla av- och koppla bort sig från arbetet. Vi anser – baserat på detta – att en fabrik i Stockholm och ledningen till en sådan snarare ska utöka sin byggstädning än att dra in på den. Antingen det eller genom att se till att anlita en riktigt bra städfirma – gärna en specialiserad sådan – på byggstädning.

Rätt kompetens för byggstädning i Stockholm

Byggstädning i Stockholm kräver nämligen i många fall just rena specialister och detta helt på grund av de skäl vi nämnde ovan; den naturliga smutsen som finns på exempelvis en fabrik kommer obönhörligt att föras in i exempelvis köket och i omklädningsrummen och där krävs det dammsugare, det krävs kunskap och det krävs – kort och gott – en viss vana och rutin för att få rent.

Det är alltid bättre att betala lite mer pengar för ett professionellt utfört jobb och då det kommer till byggstädning så är detta snarare en regel än ett undantag.

Belöningen för utökad byggstädning? En bättre trivsel, en ökad produktion och – framförallt – färre, kostsamma sjukdagar. Hygienen är viktig; oavsett om arbetsplatsen är ett kontor i Göteborg eller på ett större bygge i Stockholm.

30 Nov 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.