Bygg ett utomhuskök

Bygg ett utomhuskök i din trädgård som du kan använda under sommarmånaderna. Upplev den härliga känslan av att laga mat utomhus.

Bygg ett utomhuskök i Stockholm

Ett utomhuskök är både praktiskt och mysigt under sommarhalvåret. Att tillsammans laga mat utomhus är en fantastiskt härlig upplevelse. Man kan njuta av naturen och det stora utrymmet.

Placera uteköket på plan yta - stensättning

Du kommer behöva förbereda en yta på vilken du placerar uteköket. Det skall helst vara en plan yta då det gör att både du och köket står stadigt. Man kan ha ett utekök på en träaltan eller så kan man anlita några stensättare i Stockholm som lägger en vacker stenterass på vilken du sedan placerar uteköket. Stensättarna kan även hjälpa dig att bygga en liten mur runt grillen eller köket för att hindra att gnistor flyger iväg.

Tillgång till vatten underlättar

Det är inget måste att ha rinnande vatten i sitt utekök men det underlättar en hel del att slippa springa med tunga plastdunkar. Det är enklare att sköta livsmedelshygien när man har tillgång till färskt rinnande vatten från kranen. Ibland går det att göra en koppling från trädgårdsslangen. Kallt vatten är bättre än inget vatten alls.

Planera för förvaring och arbetsyta

Du behöver plats att arbeta och förvara saker som köksredskap, bestick och porslin i ditt utomhuskök. Planera så att du har de bänkytor som du behöver för att trivas. I ett utomhuskök har man oftast inte lika många väggar som man behöver ta hänsyn till, utnyttja platsen så att du får en trivsam och njutbar matlagningsupplevelse.

Gör utomhusköket till en mysig plats

Fundera över sådant som belysning, värme och växtlighet. Kanske kan du anlägga en örtagård runt om utomhusköket, det är både mysigt och praktiskt med buskiga örter som du kan använda i din matlagning.

På dagen kanske du inte är i behov av någon belysning och de flesta sommarkvällarna är ljusa men om du funderar på att använda utomhusköket till kräftpremiären så kommer du behöva någon typ av ljus så att du och dina gäster ser att både laga maten och äta den.

Ett utomhuskök kan användas längre ifall du har någon typ av infravärme i anslutning. Det kan vara en bra investering nu när du ändå byggt ett utomhuskök.

Kom ihåg regnskydd

Om du inte har något tak på ditt utomhuskök så behöver du köpa någon typ av regnskydd så att det inte regnar och snöar på köket. I Sverige så kommer du främst använda köket under sommarhalvåret vilket gör att det behöver ett bra skydd under resten av året när det inte används. Färdiga kök har ibland skydd man kan köpa till, annars får du bygga eller sy ett själv.

12 Apr 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.