Bygg bättre med byggelement

Byggelement är färdiga husdelar som sätts på plats där huset byggs. Bygget blir kostnadseffektivt, energisparande och fortare färdigt. Bara fördelar, alltså.

När delar av en byggnad, som till exempel en takkassett eller yttervägg är prefabricerad på en industri under kontrollerade former, vet du att resultatet blir bra. Att spika ihop samma konstruktion på plats är inte så rationellt, och du riskerar dessutom att få rätta till olika fel som kan uppkomma. Men färdiga byggelement har faktiskt många fler fördelar.

Ska du bygga flera hus i någon typ av samfällighet kan du engagera de boende i processen, och det skapar en stabilare gemenskap och känsla för projektet. Det har gjorts undersökningar som visar att energiförbrukningen i bostäder minskar med cirka 20 procent när man använder sig av byggelement. Både Statistiska Centralbyrån och Svensk Byggtjänst har konstaterat att byggelement används i allt större utsträckning och har ökat med ca 75 % under de senaste fem åren. Byggelement visar sig ge både snabbare och effektivare byggen, samtidigt som husen som produceras oftare uppfyller energikraven i Boverkets byggregler.

Byggelement ger ett hållbart byggande

Byggelement är ofta lätta och består av trä, som är ett miljömässigt bra material. I motsats till tunga konstruktioner av stål och betong är trä det material som har förmågan att binda kol. På sikt är det en verklig hållbarhetssatsning för miljön att använda sig av naturmaterial.

Det ger både minskade kostnader för bygget och för boendet att låta byggelement ingå som en naturlig del i uppförandet av nya hus. Det minskar spill och avfall och ger en rationell hantering som alla tjänar på. Har du planer på en bostadsproduktion eller att uppföra någon annan fastighet, är det en god idé att först kontakta en firma som är specialister på byggelement.

När du är mån om att hålla en budget är det inga tvivel om att byggelement har alla de egenskaper en byggherre önskar sig. Det går att både värna om miljön och om plånboken, samtidigt som du håller dig fullt uppdaterad om byggregler och miljökrav. Hållbart byggande har många aspekter, och det är klokt att ta råd av expertföretag på området.

Läs mer här https://fbelement.com/.

26 Aug 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.