Brunnsborrning Stockholm - borra efter bergvärme

Fler och fler husägare har börjat se över sina möjligheter att få en billigare kostnad för uppvärmning och energi. För många så är det första alternativ bergvärme, men det många inte tänker på är att det är en lösning som är långt ifrån den bästa för alla. Att välja bergvärme är att välja den absolut mest effektfulla lösningen.

Därom råder inga tvivel. Har man rätt förutsättningar rent geologiskt och väljer rätt företag inom brunnsborrning i Stockholm - plus, givetvis, att man investerar i en bra värmepump - så kan man sänka de årliga energi- och uppvärmningskostnaderna med närmare 80 %. Detta gör skillnad.

Men, samtidigt så finns det problem längs vägen. Bergvärme är en kostsam historia även om man ser till de hushåll i Stockholm som har bra förutsättningar. Man kan räkna med en initial kostnad på närmare 100.000 kronor och där Rot-avdraget är inkluderat. Har man sämre förutsättningar så krävs det att det företag inom brunnsborrning i Stockholm som anlitats borrar djupare och ju djupare de borrar - desto högre blir kostnaden.

Brunnsborrning - kvalitet före pris

Just borrningen är den del av projektet som kostar mest pengar och det är något som man kan få uppgifter om innan. Genom att man anlitar ett skickligt och erfaret företag inom brunnsborrning så kan en undersökning ske och där exempelvis de geologiska förutsättningarna ses över. Genom en sådan kan man också få en bättre bild av hur djup borrning som krävs - och därmed också slippa obehagliga överraskningar rent ekonomiskt.

Borrning efter bergvärme är, även med rätt förutsättningar, ett komplext projekt och rådet är att du alltid söker kvalitet framför pris. Tyvärr kan man se att många företag inom brunnsborrning i Stockholm saknar den kunskap som krävs. Man lockar kunder med ett lägre pris, men man kan inte erbjuda den kvalitet som krävs. Att det dessutom kan bli dyrare än vad offerten säger är även det problematiskt.

Så hittar du rätt företag för brunnsborrning i Stockholm

Brunnsborrning - oavsett om den sker för bergvärme eller för exempelvis en vattenbrunn - är något som kräver rätt företag. Det finns några faktorer som spelar roll i hur man väljer. Vi skulle definitivt råda dig att först och främst se över certifiering. Är de anställda certifierade av Sitac? Det bör de vara. Företag bör även vara upptaget i Geotec då detta visar på kvalitet.

En annan sak att fästa ögonen på gäller maskinparken. Har man moderna maskiner och klarar man av arbetet utan exempelvis underleverantörer? Givetvis så gäller sedan samma sak här som när du anlitar andra hantverkare. Hur ser omdömen ut på internet och kan du sättas i kontakt med tidigare kunder? Referenser är alltid viktiga!

1 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.