Braskaminer värmer Göteborg

Det var kyligt och fuktigt i det lilla fritidshuset i Göteborg. Nu var det dags att satsa på någon av alla braskaminer, för att få en trevligare vistelse.

Frågan var hur de förra ägarna hade tänkt när de hade rivit ut kaminen i det lilla fritidshuset i Göteborgs kustband. Skorstenen fanns kvar, och var i mycket gott skick med tanke på sin ålder. Men där det skulle stå en braskamin var det istället en helt tom yta som bara väntade på att fyllas igen.

Sagt och gjort. Det tog inte ens en vecka av ägande, innan man gav sig ut på jakt efter braskaminer att välja bland. Och det gick snabbt att välja en som passade, även om den inte precis var den billigaste. För familjen ville ha en ordentlig kamin som skulle kunna stå för all värme när man var på besök. Och som även hade den där speciella mysfaktorn i bakfickan.

Hitta rätt braskaminer i Göteborg

Vid första anblicken så kanske man kan tycka att alla braskaminer ser ungefär likadana ut i Göteborg. Men det finns ganska stora skillnader såväl i utseende som effekt och funktion. Därför är det viktigt att man gör en lista på vad man vill få ut av kaminen och hur det ser ut där kaminen ska stå.

När man väljer braskamin så är det klokt att välja en som kan värma upp hela huset och som får ut det mesta möjliga av den ved eller pellets som man använder. Och kanske vill man även kunna laga mat på den.

5 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.