Bergvärme passar bostadsrättsföreningar i Göteborg

Är ni en bostadsrättsförening som jobbar på att sänka era energikostnader? Med bergvärme kan man sänka uppvärmningskostnaderna i Göteborg med upp till 75 %.

Bergvärme är en miljövänlig och effektiv energikälla som passar större fastigheter och bostadsrättsföreningar extra bra. Den som byter ut fjärrvärmen mot bergvärme i Göteborg kan spara stora pengar. Det blir också enklare att planera och förutsäga föreningens ekonomi eftersom uppvärmningskostnaderna blir stabila och inte påverkas av priserna på fjärrvärme längre.

En bergvärmepump betalar sig alltid i längden då kostnaderna för värme och varmvatten blir så mycket lägre jämfört med fjärrvärme. En bergvärmepump kräver inte heller en massa underhåll och har dessutom lång livslängd. En annan fördel är att en bergvärmepump även kan kyla ner luften. På så vis kan man få ett behagligt inomhusklimat året om.

Viktigt att man åtgärdar energiläckage innan man installerar bergvärme

Om er bostadsrättsförening i Göteborg inte redan har sett över och tätat eller bytt ut dåliga fönster bör ni göra detta innan ni installerar bergvärme. Har ni en gammal skorsten i huset kan det vara bra att även kontrollera denna så att den inte drar ner kall luft i huset. Att även installera vattensparande munstycken på kranar är en bra åtgärd.

Genom att täta fastigheten betalar sig bergvärmeinstallationen snabbare, men det kan också göra att ni klarar er med ett något mindre system som då också är billigare. Anlita sedan en bergvärmeinstallatör som erbjuder ett komplett paket och som även kan hjälpa till med att hitta rätt system och att borra en energibrunn. Läs vidare om nyttan med bergvärme för BRF & villor här: bergvärmegöteborg.nu

7 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.