Behöver du renovera ventilerna i Stockholm?

Det sägs att ventilerna är hela husets "lungor". Utan lungor kan inte kroppen tillgodogöra sig syret och dör. Utan ventiler blir även ett hus dött. Själva huset, och inte bara de boende i huset behöver bra inomhusluft för att både människorna och huset ska vara hälsosamma. Det är ju inte bara människorna som andas. Även ett hus behöver ventilering för att behålla en bra standard inne. Alla hus behöver luft som går i omlopp och som går runt. Om inte, kan fukt skada huset och os som ligger kvar kan göra luften illaluktande. Man märker när man kommer in i huset, om luften inne inte är bra. Det kan lukta illa, kännas instängt och man får behov av att öppna fönstret för att få in frisk luft. Det mest effektiva sättet är då att öppna fönstret, men det är inte alla gånger som man kan behålla fönster helt öppna. Särskilt inte på vintern när det är kallt ute. Då flyttar kylan in i huset genom de öppna fönster.

Då är det bättre med effektiva ventiler

Att nöja sig med dålig luft inomhus är inte bra. Då bör man alltid åtgärda det. Det bästa som du kan göra är att till exempel googla "ventilering Stockholm" om det är i Stockholm som du har din villa och behöver en bättre ventilering i Stockholm. Ta då kontakt och be dem komma och göra en kontroll av ventilerna hemma hos dig. När du vet hur luften är hemma hos dig, vet du lite mer vad du bör göra och du behöver åtgärda ventilerna. De slags ventiler som är allra bäst är de som har en motor och som på så sätt mer effektivt ser till att luften dras in i bostaden och förser de boende med mer syrerik luft. Genom at ventilerna är motogriserade ser de också till att den dåliga luften inomhus kommer ut. 

Med effektiva ventiler får du en bättre inomhusluft och en bättre hälsa för alla som bor i huset. Så för att säkerställa hälsan för alla i familjen är det bra att regelbundet byta ut ventilerna. De flesta ventiler håller ju i minst 20-30 år, men gamla ventiler blir ofta smutsiga och behöver ses över oftare än 5-6 år. Så vet du att det är längre än så som någon har tittat på ventilerna är det dags att åtgärda det och be en ventileringsfirma komma till din bostad och kontrollera luften.

12 Apr 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.