Behöver du renovera badrum i Nyköping?

Är det dags att renovera badrum i Nyköping? Renovera badrummet bör man göra, för det mesta inom en 20-25 års period. Det är ungefär så länge som ett badrum ännu kan hålla sig fräscht. Det är så pass stort slitage på badrum. Där använder man så pass stora mängder vatten som sliter ut både stammar, inredning, golv och golvbrunnar. Allt det bör ersättas med nytt och fräsht material som kommer till genom en renovering.

Vilken slags badrumsrenovering önskas? Man kan gott och väl endast renovera vissa delar av ett badrum, som inte är så utslitna. Har man intakta stammar behöver de inte de bytas ut. Om det är mest badrumsporslinet som behöver bytas ut, behöver man inte riva ut golv och väggar. Ibland räcker det med ny fog i befintliga kakelplattor. Men det bör en hantverkare undersöka så att det inte döljer sig en vattenskada bakom kaklet. Anlitar man en hantverkare som går igenom och utvärderar badrummets skick, så kan man sedan efter det bestämma vilka delar av ett badrum som man vill renovera.

Kan man återanvända badrumsmaterial?

Allt beror på vilket slags badrumsmaterial som man vill återanvända. Är det fråga om målarfärg eller tapeter är svaret givetvis nej. Något sådant går inte att återanvända alls, men det mesta som annars finns av hög kvalitet i ett badrum går att återanvända, såvida det är helt. Allt kakel och klinker och stenmaterial går att återanvända, liksom allt badrumsporslin går alldeles utmärkt att återanvända. Det enda aber som kan finnas är att hantverkarna som ska riva ut det, måste vara mycket försiktiga när de river så att varken kakel- och klinkerplattorna går sönder när de rivs ut. Men i övrigt går allt som bara är intakt att återanvända.

Vilken byggfirma ska du anlita?

När man väl har bestämt sig för att göra en badrumrenovering i Nyköping, är det viktigt att anlita det rätta hantverksföretaget för att genomföra den. Det viktigaste när det kommer till badrumsrenoveringar är att hantverkarna är kunniga inom byggen av våtutrymmen. De ska kunna bygga vattenlås, golvbrunn och bygga badrumsgolvet så att det har den rätta lutningen. De ska kunna klä väggar och golv så att de är vattentäta och så att vattnet och fukten inte kan ta sig innanför väggar och golv. Sedan bör de vara noggranna när de jobbar. Det finns tyvärr alldeles för många hantverkare som fuskar och det är inte roligt för dem som är kunder att upptäcka sådant.

30 Oct 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.