Behöver du göra en dränering?

Har det börjat dyka upp fläckar på era väggar? Hittar ni inte var det kommer ifrån, men det sprider sig mer och mer? Fukt på väggarna är inget man vill ha, en dränering hjälper till att stoppa det.

Om man får in fukt i huset kan det göra stor skada, inte bara på väggarna utan även på inredning. Dessutom kan det leda till olika typer av mögel som är rent av livsfarligt för de boende i huset. Med en bra dränering håller du borta det mesta av vattnet och huset blir på så sätt skyddat från fukt.

Hur går en dränering till?

När man utför en dränering så använder man sig av en grävmaskin och frilägger grunden. På det sättet kan man se var angreppen är om det har orsakat fuktskador. Man kan även bygga en lösning för att skydda från angrepp av fukt. De brukar använda sig av fiberduk och värmeisolerande skivor. Man vill att vattnet hålls borta från huset, så att huset trots det kan andas. Detta är något som kan komma att påverka trädgårdens utseende, men man kan välja att ta fördel av det. Göra en snygg grusgång eller något annat påhittigt.

Det kan vara svårt att veta när det är dags att göra en dränering, men bor du i ett äldre hus kan det vara väl värt att kolla upp det. Gör en dränering i förebyggande syfte och på så sätt tjänar du in det i framtiden.

Vad krävs för att göra en dränering?

Detta är inget du bör ge dig på själv, det kräver särskilda maskiner och verktyg. De som arbetar med detta är utbildade och veta vad de gör. Ger man sig på detta själv och gör fel så kan det sluta väldigt illa både för huset och ekonomin. När ni letar efter ett företag som arbetar med detta kan ett tips vara att prata med bekanta, kanske har de något förslag? I annat fall hittar ni olika alternativ om ni söker på det. Skriv ner eventuella frågor och önskemål på en lapp och prata med olika företag om det som är viktigt för er. Fråga dem även om en offert där allt ingår. Detta kommer hjälpa er att välja ut det företag som ni tror kommer passa just er bäst. Att göra en dränering är kostsamt, men i längden kan det bli billigare än om ni väljer att vänta.

2 Nov 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.