Även byggarbetsplatser behöver städas

Det kanske inte är som många som tänker på att även en byggarbetsplats behöver ha ordning och reda och städa på fredag, eller? Många städfirmor arbetar med byggstädning eferesom det blir mycket sågspån och flis, plastförpackningar, småspik och annat som kommer sig när det byggs på en arbetsplats. Innan en inredningsfirma kommer och kan montera all inredning gäller det att få bort all smuts och damm som har bildats på en byggarbetsplats så att man inte bygger in dammet och smutsen i huset. Då är en byggstädning på sin plats.

Hur genomför man en byggstädning?

Det gäller dels att få bort all bråte och få undan allt damm och smuts innan det är färdigställt på en byggarbetsplats. Här gäller det att man som byggstädare vet hur man gör sig av med allt bråte som har kommit av bygget. Var ska man slänga allt? Hur gör man sig av med allt material på ett miljömedvetet sätt?

Vilka redskap kan man komma att behöva?

Här är det inte riktigt på samma sätt som med en hemstädning och skurhinkar. Här behöver man använda stora sopmaskiner som kan ta in stora ytor innan man är färdig. För att byggstädningen inte ska ta flera veckor in anspråk kan man behöva sopmaskiner som kan sopa stora ytor på kort tid. Ju större yta, desto effektivare sopmaskin behövs.

Detta är viktigt vid val av leverantör

Har man redan köpt in en sopmaskin vill man få service på den, vad gör man om den går sönder, eller bara av oförklarliga skäl lägger av? Då är det viktigt att få service som behövs för sin sopmaskin. En annan aspekt är att man kan behöva olika sopmaskiner beroende på den yta som man vill få städat. Här kan det vara allt från polermaskiner, mattvättar, högtryckstvättar eller stora sopmaskiner som tar in bråte och damm.

Välj en leverantör som tar hänsyn till miljön och gör miljömedvetna val, och väljer att reparera istället för att köpa nytt. Det kan också vara en god idé att välja en leverantör som kna både hyra ut och som även säljer sopmaskiner. Får man en intensiv period när man behöver jsut sopmaskin varje dag, vill man kanske inte hyra det redskap man behöver varje dag. Då är det mer ekonomistk att köpa den, medan det tvärtom inte är så ekonomiskt att köpa en sopmaskin som endast blir stående på parkeringen om man inte behöver en sopmaskin varje dag utan endast då och då.

9 Jun 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.