Att köpa ett renoveringsobjekt kan vara en god investering

Många som letar hus gör det med en drömbild av ett underbart hus som är inflyttningsklart och där man äntligen får en känsla av att ha hittat hem. Den verklighet som många husspekulanter i Stockholm möter är dock en annan. Vill man ha ett hus där allt är nyrenoverat, fixat och färdigt och som dessutom ligger bra till avseende kommunikationer, arbete, natur och annat, så blir det, om man inte är fruktansvärt rik, helt enkelt för dyrt. Många tvingas därför tona ner sina förväntningar och sänka sina krav.

Ge inte upp

Men du behöver inte ge upp dina drömmar om att bo i det perfekta huset bara för att du förlorar budgivning efter budgivning. Du måste bara vara beredd på att det kommer att innebära en del jobb på vägen. Det går att renovera det mest slitna ruckel och förvandla det till ett drömslott. I stället för att gå på visningar av perfekta villor bör du i stället försöka hitta de oslipade diamanter som ständigt finns till salu i Stockholmsområdet; hus som egentligen är välbyggda men som slitits hårt med åren och nu är i dåligt skick. Om huset inte är fukt- eller mögelskadat så finns det inget som hindrar att det kan renoveras och bli som nytt igen. Och detta till en kostnad som är betydligt lägre än om ni skulle köpa ett nytt eller nyrenoverat, inflyttningsklart hus.

Noggrann besiktning är nödvändig

Att köpa ett renoveringsobjekt kan vara riskabelt. Det gäller att göra noggranna besiktningar av huset och gärna ha med en expert från till exempel en byggfirma som kan hjälpa till med att bedöma om huset är i ett sådant skick och är så pass välbyggt att det kan renoveras på ett bra sätt. Om trä eller betong blivit fuktskadat kommer det att bli betydligt dyrare att renovera huset. Om det som krävs däremot är lite nya material på golv och väggar, att ni drar om vatten och el, renoverar fönstren och kanske undertaken, då kommer ni snart att bo i ett hus som är värt betydligt mer än ni betalade för det. Och som framför allt blir ett bra hem för dig och din familj.

Låt en byggfirma i Stockholm ta hand om renoveringen

När ett hus ska totalrenoveras är det en mängd olika hantverkskunskaper som behövs. Att göra jobbet helt själva är inte att tänka på, då kommer ni aldrig att bli klara och till slut står ni i TV och blir utskällda av Arge Snickaren. Bättre då att anlita en byggfirma där all kompetens finns samlad under samma tak.

Många byggfirmor i Stockholm erbjuder totalentreprenad på renoveringar, vilket innebär att ni endast skriver ett kontrakt och byggfirman samordnar och utför allt arbete. Det gör att det inte uppstår luckor i arbetet på grund av att arbetet synkroniseras dåligt, och dessutom att du alltid vet vart du ska vända dig om du har några frågor eller vill veta hur arbetet fortskrider. Att anlita en byggfirma på totalentreprenad blir billigare än att boka enskilda entreprenörer för alla delar av renoveringen, och arbetet kommer dessutom att utföras snabbare.

På sajten https://www.byggfirmastockholm.biz/ kan du läsa mer om hur en byggfirma arbetar och vilka tjänster de har att erbjuda.

Ut och fynda!

Genom att börja leta efter billiga, lagom nedgångna hus i Stockholmsområdet kommer ni snabbare att hitta ett ni har råd med, så att ni sedan kan göra en helrenovering. Detta kommer att ge er ert drömhus till ett betydligt bättre pris.

9 Feb 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.