Att beställa en arkitektritning

Ombyggnationer, nybygge, tillbyggnad eller en sommarstuga. Kanske äger du en fastighet och ska bygga helt nytt. Ta idén från tanke till verklighet med hjälp av en professionell ritning.

Har du tänkt på att du som privatperson kan ha stor nytta av att anlita en arkitekt även när du ska bygga om eller bygga ut. Kanske har du till och med köpt ett äldre hus och vill renovera och återställa dess ursprungliga form, med ursprungliga metoder. Ta hjälp av en arkitekt för att undersöka och återskapa hur det en gång har sett ut. Har du till exempel tomtmark och vill bygga nytt är det alldeles ypperligt och kanske rentav självklart att kontakta en arkitekt. Men även vid mindre ombyggnationer som kanske källare eller vind kan det vara en bra idé. Har du en besvärlig tomt med natursten och sluttningar så kan det vara en extra god idé att ta experthjälp för att få ut mesta möjliga av tomt och hus.

Ditt företags ansikte utåt

Är du företagare och har funderingar på att anlita en arkitekt så tänker du helt rätt. Precis som ert varumärke och er marknadsföring är företagets lokaler och byggnader ert ansikte utåt. Se till att arkitekturen överensstämmer med era värderingar och vad ni vill förmedla. Ett modernt teknikföretag som byter lokaler har speciella behov av plats för servrar och teknisk utrustning. Samtidigt behöver de anställda en god arbetsmiljö med ergonomi, lågt brus och rymliga lokaler. Genom att beställa genomtänkta, professionella ritningar vet ni att ni optimerar era lokaler på bästa möjliga vis. Ska ni flytta till nytt eller har ni planerat för en nystart i verksamheten så ta tillfället i akt och kontakta proffs för att se hur det kan gestalta sig via en arkitektritning.

Arkitektens expertis

Som arkitekt så eftersträvar du att få utseende och funktion på en byggnad att passa samman med omgivningen likväl som du tar fram en väl funktionerande och vacker inredning som passar för ändamålen och den verksamhet du ritar för. Till skillnad från en inredare som ser mer till färger och material har arkitekten kunskaper om konstruktion, hållfasthet och räknar mer exakt ut hur byggnaden bäst konstrueras. Att en arkitekt har rätt att bära yrkestiteln Arkitekt SAR/MSA innebär att hen har fullgjort sin arkitektutbildning och tagit examen samt varit yrkesverksam i minst två år. Titeln utfärdas av organisationen Sveriges Arkitekter. Spetskompetenser du kan hålla utkik efter vid behov är tidigare erfarenhet av olika klimatförhållanden och höga säkerhetskrav. Vi skulle rekommendera denna hemsida: https://www.arkitektstockholm.biz/

4 Apr 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.