Asfalt ger ordnade ytor i Göteborg

Ett nybyggt område i Göteborg blir inte riktigt färdigt förrän man fått ordning på gångvägar och parkeringsplatser. Lägger man asfalt med markeringar på området ser det genast klart ut.

Att lägga asfalt blir kronan på verket i ett nybyggt område. Innan man börjar lägga asfalt ser det mest ut som en byggarbetsplats med lera och stora tomma ytor. Företag som arbetar med att lägga asfalt i Göteborg vet att det är de som får bostadsområdet att växa fram och få karaktär.

Parkeringsplatserna blir tydligt markerade och bilen kommer inte att ta skada av gupp och stänkande grus. Är det vinterväglag är det enkelt att ploga och flisa en asfalterad yta och när det regnar rinner vattnet bort.

Men för att lägga asfalt behöver man planera för att det ska bli så bra. Ytor och vägar måste ha rätt lutning och underlaget måste vara stabilt och jämnat för att tåla all belastning.

Företag som arbetar med asfaltering undersöker alltid marken noga

Göteborg är känt för att vara blåsigt, regnigt och lerigt. Man säger att det inte ens är idé att ha paraply, för om man har det med sig regnar det inte, eller så blåser det så mycket att man inte ens kan fälla upp det.

För att det ska bli en hållbar asfaltering måste marken förberedas på rätt sätt. När man arbetar med att lägga asfalt i Göteborg måste man därmed ta med lera och regn i beräkningen. Därför besöker man alltid de platser som ska asfalteras innan man lämnar en offert.

7 Feb 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.