Är det dags måla om hemma?

När färgen på väggarna börjar bli slitna, då vet man att det är dags att måla om väggarna. Eller kanske man vil tapetsera om väggarna? I vilket fall, kanske det är dags att anlita en målare i Stockholm, Göteborg eller i Skellefteå, om man vill få snygga väggar där hemma. En målare som arbetar med underlaget, gör ett mer proffsigt arbete än när man gör det själv. Det är ingen konstig slutsats.

Även om man kanske är händig själv, gör en hantverkare arbetet både snabbare och bättre. Det gör att man kan fokusera på annat. Man behöver inte ha det lika stökigt hemma, med skyddspapper, stökiga rum och stark lukt. Ett rum kan bli färdigt på en dag. Tänk dig att få allting renoverat inomhus på mindre än en vecka. Det är ungefär den tid som det tar för proffsiga målare att måla om 4 rum och kök. På ett ungefär.

Vilka färger ska du välja?

Ett tag, tog vi ut svängarna, och valde färggranna väggar och tapeter med stora och färggranna mönster. Det konstaterades att "den skandinaviska stilen" var död, men den har verkligen återuppstått. Numera ser vi nymålade väggar i vitt, grått eller beige. Fortfarande vill vi inreda i stilrena och behagliga färger. Vi vill hellre ha lugna färger som får oss att ladda ner, hellre än att piggna till. Vi föredrar möbler och färgsättningar som lugnar ner oss istället för att vi ska bli pigga. Särskilt sovrum önskar vi är harmoniska och låter oss ladda ner istället för att ladda upp oss. Vi är ändå uppkopplade hela tiden. När vi kommer hem vill vi koppla av. Återhämta oss. Att då inreda hemmet i sådana färger som ger oss möjlighet att koppla av blir allt viktigare.

Året går nu in på sin slutraka

Eftersom året är i sin avslutning, kan vi kika på nästa års inredningstrender. En av de stora trenderna som vi har sett och som spås en framtid, av till exempel Trendstefan, som har egen blogg och hemsida, spår framtida trender av trä. Kakelplattor som har ett utseende av trä har slagit stort, och kommer troligen attt fortsätta vara populärt även under nästa år. Trenden kallas Resting Neutrals. Det är "taktila, ljusa, keramiska och träiga" färger. Afrika som tema kommer stor även nästa år. Till exempel har Hennes & Mauritz och Ikea har afrikanska designar i sin inredning. Allt som gör hemmet till en lugn oas, kommer att vara populära spår Trendstefan vidare. Det blir så färger som dovt grönt/blått. 

24 Dec 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.