Är alla byggföretag i Stockholm ärliga?

Allt sedan rot-avdraget infördes så har tre saker skett. Två stycken positiva och en negativ. låt oss börja med de positiva aspekterna av rot-avdraget. Dels så har det blivit betydligt billigare för oss som privatpersoner att anlita ett byggföretag och få våra drömmar förverkligade. Vi har, helt enkelt, råd att ta hjälp idag och detta syns på den andra positiva delen: nämligen att fler och fler byggföretag startat och blivit lönsamma genom rot-avdraget; något som gjort att fler arbetstillfällen skapats och att tillväxten i hela landet stimuleras. Det är bra.

Men, vilken är den negativa delen då? Jo, att alla byggföretag inte håller lika god kvalitet. Man har nämligen i spåren av Rot kunnat skönja att en oroväckande trend där antalet fuskjobb ökat ganska markant - i synnerhet i större städer där Stockholm sticker ut allra mest.

Det har kort och gott skapats en slags ond cirkel där du som privatperson vill ha ett jobb utför i ditt hem i Stockholm och där du kontaktar några byggföretag. Förmodligen väljer du här med plånboken som indikator - du tar det billigaste alternativet, du använder ditt rot-avdrag och du får på halsen - efter något år - problem med det utförda jobbet som visar sig hålla väldigt låg kvalitet. Här kommer nästa problem i form av att du ska försöka få upprättelse och där det byggföretag i Stockholm du anlitat ska korrigera felen; en fråga som visat sig vara väldigt svår att få rätt i.

Rot-avdraget har alltså till störst del varit positivt - men man kan inte ignorera farorna i form av de rena fuskjobben som drabbat oskyldiga privatpersoner. Lyckligtvis så sitter du själv på nycklarna. Det är upp till dig att hitta rätt byggföretag och vi tänkte rada upp några tips som kan vara väldigt användbara.

Tips för att hitta rätt byggföretag i Stockholm

  • Kontakta fler än ett byggföretag. Här kan du dels ge dig själv en chans att jämföra priser och ställa offerter mot varandra. Dels så kan du också få en bättre bild av alla företag och hur de fungerar samt vilket intryck de ger.
  • Se över vilka referenser som finns. En viktig punkt som du verkligen ska se till att prioritera. Ju fler referenser du orkar ringa - desto bättre bild får du av företaget. Många byggföretag vet vikten av en stor kundbas och jobbar aktivt för att varje kund ska vara nöjd; detta då man kan använda nöjda kunder som referenser.
  • Priset. Vårt råd är att du väljer bort det dyraste och det billigaste alternativet.
  • Betalningen: Ske alltid efter avslutat jobb och efter besiktning skett. Vill företaget ha något i förskott så ska denna kostnad verkligen kunna motiveras. Du skulle aldrig betala i förskott annars, eller hur? Köper du en jacka på Blocket så betalar du då jackan är i din hand, aldrig före.


Garanti: Se till att få garanti både på jobb och på material. Skriftlig sådan.

28 Nov 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.