Anlita en kunnig takläggare i Hedemora

Det är av yttersta vikt att säkerställa att ditt tak är robust och helt tätt. Därför bör du överväga att anlita en erfaren takläggare i Hedemora, en expert som utför sitt arbete korrekt och pålitligt.

När Helena och Anders gick skilda vägar, bestämde hon sig för att behålla den lilla gården utanför Hedemora. Fastigheten var i behov av omfattande renovering, men den erbjöd henne möjligheten att leva ett bekvämt och aktivt liv. Gården hade gott om utrymme för tre hästar, en verkstad, en liten länga som hon kunde rusta upp och hyra ut, samt en tomt som gränsade till skogen. Det dröjde inte länge innan Helena började bocka av punkterna på sin renoveringslista. Hon öppnade upp mellan köket och vardagsrummet, drog om elinstallationerna och lade nya golv. Badrummet fick också en efterlängtad uppgradering med nytt kakel och klinker.

Det skulle dock ta några år innan hon beslutade sig för att ta itu med taket. Trots att det tekniskt sett inte var något fel på det, störde henne det mossbelupna tegeltaket och dess felaktiga färgval. När hon fick ett tips om en takläggare i Hedemora som kunde utföra arbetet till ett rimligt pris, bestämde hon sig för att ta steget, även om hon kände en viss tveksamhet när det gällde att betala en del av arbetet i kontanter.

En kompetent takläggare

Arbetet med att byta ut det gamla taket mot ett nytt skulle enligt planen ta sex veckor. Helena hade valt att installera ett plåttak med räfflor, och detta var något som den valda hantverkaren var erfaren inom. Trots detta började Helena oroa sig när fyra veckor passerade, och takrivningen inte ens var klar.

Situationen blev ännu mer oroande när åtta veckor hade gått, och taket började läcka in regnvatten i huset. Helena beslutade då att kontakta ett etablerat företag i Hedemora som specialiserade sig på takarbeten, även om det innebar en högre kostnad. När experterna inspekterade taket blev Helena chockad. Den tidigare takläggaren hade begått så många misstag att de var tvungna att riva upp taket och börja om från början. Efter ytterligare sex veckors arbete hade Helena äntligen ett vackert och heltäckande tak på plats, tack vare professionella och pålitliga takläggare som förstår sitt hantverk.

22 Dec 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.